Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ţările de Jos: Arheologii au descoperit un templu roman care a rămas în mare parte intact

arheologie

Arheologii olandezi efectuează săpături în jurul unui templu roman ce datează din urmă cu aproape 2.000 de ani şi care a fost găsit aproape intact în sudul Ţărilor de Jos, a anunţat luni Agenţia naţională olandeză pentru patrimoniu cultural, citată de DPA.

"Niciodată până acum un loc în care să se afle clădirea unui templu, altare, rămăşiţe de la ritualuri de sacrificare şi care să fie aproape intact nu a mai fost găsit în Ţările de Jos", au declarat reprezentanţii agenţiei olandeze.

Templul se află lângă Nijmegen, la graniţa cu Germania, unde a fost găsită şi străvechea graniţă nordică a Imperiului Roman, inclusă pe lista patrimoniului mondial UNESCO, potrivit Agerpres.ro.

Câţiva arheologi amatori au descoperit mai multe obiecte provenite din acel sit în satul Herwen-Hemeling la sfârşitul anului trecut şi au informat autorităţile locale. Investigaţiile ulterioare au descoperit situl arheologic în proximitatea unui deal.

În timpul epocii romane, în acea zonă au existat cel puţin două temple, unde soldaţii, staţionaţi acolo între secolul I e.n. şi secolul al IV-lea e.n., aduceau ofrande zeilor.

Arheologii au scos la suprafaţă structura templului, descoperind zone pentru ritualuri de sacrificare, numeroase altare mici, statuete ale unor zei şi pereţi pictaţi. O parte dintre acele descoperiri vor fi expuse într-un muzeu din Nijmegen începând de sâmbătă.

De o importanţă deosebită sunt câteva mici pietre de altar pe care soldaţii romani aduceau jertfe zeilor Hercules Magusanus, Jupiter-Serapis şi Mercur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.