Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ţările de Jos au acordat licenţă de emisie unui post populist controversat

www.ratb.ro
radio tv

Ţările de Jos au acordat licenţe de emisie posturilor de televiziune ON, un canal populist controversat de dreapta, şi Zwart, care militează pentru mai multă diversitate, relatează dpa.

Cele două posturi vor primi o licenţă provizorie, a anunţat la Haga Ministerul pentru Media. Începând din 2022, ele pot emite programe radio şi tv pe canale publice pentru o perioadă iniţială de cinci ani, potrivit agerpres.ro.

ON, care vine de la "Ongehoord Nederland" ("Ţările de Jos neauzite), este un post controversat, care se popularizează ca o portavoce pentru cetăţenii pe care se presupune că nu-i ascultă nimeni şi este o platformă pentru partidele de dreapta, climatosceptici şi vocile critice la adresa UE.

ON duce, de asemenea, o campanie de denigrare împotriva radioteleviziunii publice NOS.

Ministrul pentru media, Arie Slob, a avertizat că "descalificarea sistematică a NOS" trebuie să înceteze. "Nu este loc în audiovizualul public pentru diseminarea de ştiri în care nu se poate avea încredere şi pentru dezinformare", a mai spus ministrul.

Există de asemenea şi critici îndreptate împotriva iniţiativei Zwart (Black), după un incident în care unul dintre iniţiatori a făcut presiuni asupra unui jurnalist din cauza faptului că nu i-au plăcut întrebările lui.

Radiodifuziunile publice din Ţările de Jos sunt organizate ca asociaţii. Iniţiative noi pot fi admise în sistem dacă au cel puţin 50.000 de susţinători şi dacă sunt diferite de ofertele existente.

Potrivit legii media, cele două radioteleviziuni naţionale, NOS şi NTR, au un mandat special din partea statului pentru a informa şi sunt scutite, de aceea, de la sistemul de licenţiere.

În prezent există şase asociaţii de profil în rândul cărora cooperează mai multe radioteleviziuni. Acest sistem a fost introdus pentru a asigura un loc pentru toate curentele religioase şi ideologice din Ţările de Jos, notează dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.