Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ţările de Jos sprijină plafonarea preţului gazului rusesc, propusă de Comisia Europeană

RFI România
Olanda

Ţările de Jos, care s-au opus constant unei plafonări a preţului gazului, vor sprijini propunerea UE care vizează gazul rusesc în mod specific, a declarat miercuri pentru Reuters un purtător de cuvânt al Ministerului Energiei.

Ţările de Jos sunt de acord şi cu transformarea reducerii de 15% a cererii de gaz în UE dintr-una voluntară într-una obligatorie, a spus purtătorul de cuvânt Pieter ten Bruggencate.

"Economisirea energiei este de departe opţiunea preferată pentru Ţările de Jos, pentru că noi credem că va ajuta la reducerea preţurilor", a spus el. "Vedem asta mai degrabă ca pe o problemă de cerere, decât una de aprovizionare", a spus el, potrivit Agerpres.

În acelaşi timp, purtătorul de cuvânt a precizat că deşi guvernul olandez nu susţine plafonarea preţurilor în general va susţine propunerea Ursulei von der Leyen de miercuri privind plafonarea gazului rusesc.

"În acest fel putem lovi finanţele ruseşti direct şi acest lucru poate fi făcut fără a afecta şi mai mult piaţa mai largă. Opţiunea unei plafonări a preţurilor ruseşti pare să se bucure de un sprijin răspândit", a mai spus Pieter ten Bruggencate.

Comentariile sale vin cu două zile înainte de o reuniune extraordinară a miniştrilor energiei de vineri în cadrul căreia ar urma să se adopte măsuri de urgenţă pentru reducerea preţurilor la energie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.