Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ţările de Jos vor testa cultivarea legală a marijuanei în octombrie

Freepik.com
marijuana cannabis

Ţările de Jos vor experimenta comerţul cu marijuana cultivată legal începând din octombrie, transmite miercuri agenţia DPA.

Cafenelele din oraşele Tilburg şi Breda, situate în sudul ţării, vor fi primele care vor permite comercializarea drogurilor cultivate legal, a declarat miercuri în Parlamentul de la Haga ministrul olandez al Sănătăţii, Ernst Kuipers. Acest lucru va fi posibil iniţial pe durata unei perioade de probă.

Vânzarea şi consumul de haşiş sau marijuana în cantităţi mici sunt tolerate în aşa-numitele "coffee shopuri", însă cultivarea şi comercializarea lor în cantităţi mari sunt interzise. Motiv pentru care proprietarii acestor cafenele depind de angrosiştii ilegali pentru a-şi procura proviziile, notează DPA.

Pentru a pune capăt acestei practici, guvernul a fost de acord să se experimenteze cultivarea controlată de stat a marijuanei. Zece municipalităţi urmează să participe la experiment. Ulterior, guvernul va lua o decizie asupra legalizării complete a canabisului.

Experimentul a fost amânat de mai multe ori. Dintre cei zece cultivatori identificaţi anterior, doar unul este capabil să furnizeze cantităţi mai mari. O problemă cu care se confruntă fermele este aceea că legea stipulează că nu au voie să deschidă un cont business la orice bancă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.