Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țările din America Centrală se tem de un nou val de migranţi

Orlando Sierra./AFP/Getty Images
migranți Honduras

Ţările din America Centrală se tem de sosirea iminentă a unui val de migranţi din Haiti, Cuba, Asia şi Africa, dornici să ajungă în Statele Unite, a afirmat vineri directorul serviciilor guatemaleze pentru migraţie, Guillermo Diaz, citat de AFP.

Un plan pentru a face faţă acestui aflux de migranţi este în curs de elaborare şi ar urma să fie discutat cu începere de luni la nivel regional de către directorii serviciilor pentru migraţie din America Centrală, a precizat Guillermo Diaz, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Garda de Mediu îi caută pe cei care au agresat mai mulți pui de urs!

Conform informaţiilor strânse, aceşti migranţi ar veni din Peru şi intenţionează să tranziteze prin jungla Darien, la frontiera dintre Columbia şi Panama, pentru a-şi continua apoi călătoria către Mexic şi graniţa americană.

Dacă emigrarea este "un drept", aceasta trebuie exercitată într-un mod legal, sigur şi ordonat, a ţinut să sublinieze directorul serviciilor pentru migraţie din Guatemala.

Mii de migranţi fug în fiecare an de mizeria şi violenţa din ţările lor şi încearcă să ajungă în Statele Unite în căutarea unei vieţi mai bune.

În ianuarie, poliţia şi armata din Guatemala au împrăştiat cu forţa o caravană de mii de migranţi din Honduras, inclusiv sute de copii, care forţaseră frontiera fără a prezenta documente în regulă, nici teste PCR negative, aşa cum au cerut autorităţile.

Majoritatea celor 7.000 de oameni care reuşiseră să treacă frontieră au fost expulzaţi în Honduras, acuzat de Guatemala că a lăsat caravana să treacă.

Autorităţile americane, mexicane şi guatemaleze au avertizat că se vor opune trecerii altor caravane de migranţi.

Din octombrie 2018, caravane de candidaţi la visul american au pornit regulat din nordul Hondurasului, în ciuda înăspririi politicii migratorii a Statelor Unite decisă de fostul preşedinte american Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.