Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țările din întreaga lume îşi închid graniţele şi impun restricţii stricte de călătorie, din cauza pandemiei de coronavirus

Wuppertal Tatal
coronavirus COVID 19

State din întreaga lume au continuat sâmbătă să îşi închidă graniţele, să restricţioneze călătoriile şi evenimentele care reunesc un număr mare de participanţi, pentru a limita răspândirea coronavirusului, transmite Reuters.

Apple a anunţat că îşi va închide toate magazinele din lume cu excepţia celor din China, până pe 27 martie. Compania a redeschis cele 42 de magazine sub brand propriu din China, în urma scăderii semnificative a numărului de cazuri noi din această ţară, potrivit News.ro.

Ţări din toată lumea au închis muzee, atracţii turistice şi evenimente sportive, pentru a reduce la minimum riscul transmiterii coronaviruslui. Până în prezent au fost infectate peste 150.000 de persoane şi peste 5.000 au murit.

Citește și: Informare Coronavirus: Au apărut explicațiile oficiale despre starea de urgență în care va intra România

Columbia a anunţat că îşi va închide graniţele cu Venezuela şi va opri vizitatorii care au fost în Europa sau Asia. Interdicţia din SUA aplicată persoanelor provenite din Europa continentală a intrat în vigoare vineri la miezul nopţii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a afirmat vineri că Europa a devenit epicentrul actual al pandemiei, după raportarea unui număr de persoane infectate şi decese mai mari decât în restul lumii, cu excepţia Chinei, unde a apărut coronavirusul, în decembrie.

Arabia Saudită va suspenda toate zborurile internaţionale timp de două săptămâni, începând de duminică, a relatat agenţia de presă de stat SPA, Taiwanul va cere călătorilor din Europa continentală, Marea Britanie şi Irlanda să se auto-izoleze timp de 14 zile, în timp ce Noua Zeelandă a implementat o măsură similară pentru toţi cei care intră în ţară. Premierul Jacinda Ardern a cerut totodată navelor de croazieră, o sursă majoră de infecţii în unele ţări, să nu vină în Noua Zeelandă până pe 30 iunie.

”Alături de Israel şi un număr mic de insule din Pacific, care şi-au închis practic graniţele, această decizie va însemna că Noua Zeelandă va avea cele mai aspre restricţii la graniţe faţă de oricare altă ţară din lume”, a spus aceasta.

Citește și: Florin Cîțu face apel la calm: ‘am asigurat finanțarea României, pensii, salarii, ajutoare sociale, totul este deja asigurat pentru că am împrumutat’

Noua Zeelandă are numai şase cazuri confirmate şi niciun deces, dar Arden a spus că numărul cazurilor va creşte în mod inevitabil.

Preşedintele chilian Sebastian Pinera a anunţat vineri interzicerea evenimentelor publice cu peste 500 de persoane, alăturându-se unor state ca Australia, unde interdicţia va intra în vigoare luni.

Marea Britanie va adopta săptămâna viitoare măsuri de interzicere a evenimentelor de masă, a afirmat o sursă guvernamentală, o escaladare a planului de criză al guvernului, despre care criticii afirmă că este prea relaxat.

Manila, capitala Filipine, a anunţat sâmbătă introducerea unor restricţii de circulaţie pe timp de noapte şi a cerut ca mall-urile să fie închise timp de o lună.

Citește și: USR dă sfaturi de guvernare liberalilor în plină criză de coronavirus: ‘Guvernul trebuie să gestioneze cu înțelepciune prerogativele’

În timp ce numărul infecţiilor creşte la nivel mondial, în China continentală numărul cazurilor noi este în scădere.

Numărul cazurilor noi de coronavirus importate din străinătate în China continentală l-a depăşit pentru prima oară, vineri, pe cel al infecţiilor noi transmise local, potrivit datelor publicate sâmbătă de Comisia Naţională pentru Sănătate. Vineri, în China continentală au fost confirmate numai 11 cazuri noi, faţă de numai opt raportate cu o zi în urmă, dar numai patru au fost transmite local.

Numărul infecţiilor noi din Hubei a scăzut pentru a noua zi.

Virusul de tip gripal a infectat 80.824 de oameni în China continentală.

În Statele Unite, Camera Reprezentanţilor a adoptat un pachet de ajutor care va permite testarea gratuită şi concediu medical plătit.

Citește și: Comunicat de presă Secția 17 Poliție din București. Gluma unor tineri pe seama crizei de coronavirus

Armata americană a anunţat că va opri majoritatea deplasărilor interne, extinzând o restricţie anterioară a deplasărilor internaţionale pentru cei peste 1 milion de militari activi la nivel global.

Interdicţiile aplicate călătoriilor au afectat companiile aeriene şi de turism din întreaga lume, în timp ce pieţele financiare au fost afectate de panică.

Impactul coronavirusului asupra vieţii de zi cu zi este în creştere.

Guvernul ceh a închis începând de sâmbîtî majoritatea magazinelor şi restaurantelor, excepţie făcând magazinele alimentare, farmaciile şi benzinăriile.

Citește și: Informare Coronavirus: Ce înseamnă Starea de urgență. În ce fel te poate afecta .

La Paris, Turnul Eiffel, muzeul Luvru şi cabaretul Moulin Rouge şi-au închis porţile. Muzeul Smithsonian din Washington şi teatrele de pe Broadway, din New York, şi-au încetat la rândul lor activitatea.

Calendarele sportive sunt şi ele perturbate grav, principalele competiţii fiind anulate, amânate sau nevoite să se desfăşoare fără spectatori.

Olimpiada ar urma însă să se desfăşoare conform planificării, potrivit organizatorilor din Tokyo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.