Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ţările membre OSCE nu pot desemna un nou reprezentant pentru libertatea presei

Preparations for OSCE Ministerial Council in Sofia

Postul de reprezentant pentru libertatea presei al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) rămâne vacant începând de sâmbătă, după ce ţările membre ale acestui for nu au reuşit să cadă de acord asupra numelui succesorului bosniacei Dunja Mijatovic, care îşi încheie mandatul în această funcţie, transmite DPA. În ultimul său discurs rostit în această săptămână în calitate de reprezentant pentru libertatea presei al OSCE, Mijatovic a avertizat că în 'multe, multe state, noţiunea de presă liberă atârnă de un fir de păr'.

În cursul anului trecut, OSCE nu a reuşit să găsească un succesor pentru Dunja Mijatovic în funcţia de reprezentant pentru libertatea presei, al cărei mandat iniţial a expirat în martie anul trecut, în condiţiile în care deciziile organizaţiei trebuie să fie adoptate prin consens între cele 57 de ţări membre. În prezent se fac eforturi pentru extinderea încă o dată a mandatului lui Mijatovic, de această dată pentru o perioadă scurtă, pentru a le permite diplomaţilor să găsească o soluţie. Totuşi, va dura câteva zile pentru a fi luată această măsură temporară, conform Agerpres.

Statele Unite sunt în căutarea 'unui succesor curajos, hotărât şi eficient, care să consolideze şi mai mult instituţia reprezentantului pentru libertatea presei şi să construiască pe rezultatele obţinute de Dunja Mijatovic', a declarat în urmă cu câteva zile Jonathan Lalley, purtător de cuvânt al misiunii SUA la OSCE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.