Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țările OPEC+ au redus producția, dar prețul petrolului este în scădere

PBN Capital
petrol scadere

Preţurile petrolului au scăzut miercuri pentru a treia zi consecutiv, cu peste 2%, deoarece dolarul puternic şi îngrijorările legate de cererea mai slabă şi creşterea ratelor dobânzilor au fost mai mari decât preocupările privind oferta, determinată de decizia OPEC+ de săptămâna trecută de reducere a ţintei de producţie, transmite Reuters.

Atât OPEC, cât şi Departamentul de Energie al SUA şi-au redus previziunile referitoare la cerere, informează News.ro.

Săptămâna trecută, OPEC, şi aliaţii săi, inclusiv Rusia, au convenit să reducă oferta cu 2 milioane de barili pe zi (bpd).

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au pierdut 2,18 dolari, sau 2,3%, până la 92,11 dolari pe baril. Ţiţeiul american West Texas Intermediate a pierdut 2,53 dolari, sau 2,8%, preţul coborând la 86,82 dolari.

OPEC şi-a redus miercuri estimările de creştere a cererii de petrol în acest an cu 460.000 bpd până la 2,64 milioane bpd, invocând reapariţia restricţiilor legate de Covid-19 din China şi inflaţia ridicată.

”Economia mondială a intrat într-o perioadă de incertitudine sporită şi provocări în creştere”, a spus OPEC în raportul său lunar.

Departamentul pentru Energie al SUA şi-a redus aşteptările atât pentru producţie, cât şi pentru cererea din Statele Unite. În prezent anticipează o creştere de doar 0,9% a consumului în 2023, în scădere faţă de previziunile anterioare, privind o creştere de 1,7%.

Producţia de ţitei este de aşteptat să crească cu 5,2%, sub avansul de 7,2% prognozată anterior.

Piaţa energiei este sub presiunea dolarului, care a crescut faţă de monedele cu randament scăzut, cum ar fi yenul.

Angajamentul Rezervei Federale de a continua creşterea ratelor dobânzilor pentru a opri inflaţia ridicată a măritt randamentele, făcând moneda americană mai atractivă pentru investitorii străini.

Miercuri, preşedintele Fed din Minneapolis, Neel Kashkari, a declarat că Fed va menţine direcţia actuală, deoarece ”nu am văzut încă prea multe dovezi că inflaţia subiacentă... este în atenuare”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.