Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țările sărace injectează economia SUA cu bani! După România, Bulgaria anunță că va achiziționa vehicule de luptă Stryker

stryker

Parlamentul bulgar a aprobat joi achiziţionarea de vehicule de luptă Stryker din Statele Unite, un contract în valoare de 1,5 miliarde de dolari, pentru a moderniza armata ţării şi a o alinia la standardele NATO, a anunţat agenţia de presă BTA, preluată de Reuters. Și România a anunțat recent că va cumpăra Tancuri Abrams din SUA.

Din cei 240 de parlamentari bulgari, 134 au votat pentru acordul de cumpărare a 183 de vehicule Stryker, care fusese aprobat de guvern în septembrie. Tot în septembrie Departamentul de Stat al SUA aprobase vânzarea de vehicule Stryker către Bulgaria.

Stryker este o familie de vehicule blindate de luptă cu opt roţi produse de General Dynamic Land Systems din Canada pentru armata Statelor Unite. În diferite configuraţii, poate transporta infanterie şi poate folosi diferite arme, sisteme tehnice şi electronice.

În total, şapte ţări operează vehicule Stryker, inclusiv SUA şi Ucraina, care a primit din martie 189 de astfel de echipamente. Bulgaria, fostă membră a blocului sovietic care a aderat ulterior la UE şi la NATO, şi-a intensificat eforturile de înlocuire a sistemelor de armament învechite de fabricaţie sovietică cu unele moderne după invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina în februarie 2022. Bulgaria are o poziţie strategică pe flancul estic al NATO şi a donat arme şi muniţii Ucrainei, notează Reuters.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.