Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tata Steel anunță reduceri de personal în Europa

HR Katha
Tata steel

Henrik Adam, directorul european al grupului Tata Steel, a confirmat în cadrul unui interviu că gigantul indian al siderurgiei intenționează să reducă locurile de muncă în afacerea din Europa, unde sunt angajați aproximativ 20.000 de oameni, transmite Reuters preluata de mediafax.

Nu vor fi închise fabrici, dar scopul reducerii de personal este acela de a proteja compania împotriva „numărului mare de provocări” cu care se confruntă, potrivit sursei citate.

„Lucrăm din greu pentru planurile noastre”, a spus Adam, adăugând că Tata Steel urmărește „o schimbare fundamentală”.

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat comentariile lui Adam făcute inițial în cadrul interviului pentru Financial Times.

Fabricarea oțelului în Europa se află sub presiunile concurenței internaționale și costurilor ridicate de energie, punând în pericol un număr mare de locuri de muncă care sunt bine plătite.

Marea Britanie a anunțat, săptămâna trecută, că British Steel, producătorul britanic de oţel aflat în insolvenţă, va fi cumpărat de grupul chinez Jingye cu suma de 70 milioane de lire sterline (90 milioane de dolari), o decizie care ar putea salva mii de locuri de muncă în Regatul Unit.

Într-o declarație, Tata Steel a susținut că gradul de dificultate al condițiilor pe piață a fost „agravat prin faptul că Europa este utilizată ca o groapă de gunoi pentru capacitatea excesivă a lumii”.

Programul european de transformare al companiei lansat în iunie a avut ca scop dezvoltarea „unei organizații mai simple, capabilă să finanțeze în mod durabil niveluri ridicate de investiții”, au mai spus oficialii companiei.

Modificările vor include eficientizarea lanțurilor de aprovizionare și utilizarea tehnologiei pentru a îmbunătăți eficiența, precum și reducerea costurilor atribuie angajării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.