Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel von und zu Liechtensein este prinţul acuzat că l-a împuşcat pe ursul Arthur şi nu fiul preşedintelui unei societăţi care îl decorează pe Klaus Iohannis

Emmanuel von und zu Liechtensein este prinţul acuzat că l-a împuşcat pe ursul Arthur şi nu fiul preşedintelui unei societăţi care îl decorează pe Klaus Iohannis
  • Emmanuel von und zu Liechtensein este prinţul acuzat că l-a împuşcat pe ursul Arthur.
  • Într-un drept la replică, firma de PR care reprezintă Casa de Liechtensein menţionează că Prinţul Josef-Emanuel von Liechtenstein şi tatăl sau, prinţul Nikolaus von Liechtenstein, nu au fost prezenţi în Romania în martie 2021 şi nu au participat niciodată la vânătoarea unui urs în Romania sau în alta ţară.
  • Printr-o confuzie de nume, stiripesurse.ro a relatat că Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein, fiul preşedintelui Societăţii Europene Coudenhove-Kalergi, este prinţul acuzat de braconaj în România.

Firma de PR din România, mandatată de către Casa de Liechtenstein: Prinţul Josef-Emanuel von Liechtenstein şi tatăl sau, prinţul Nikolaus von Liechtenstein, nu au fost prezenţi în Romania în martie 2021 şi nu au participat niciodată la vânătoarea unui urs în Romania sau în alta ţară

Într-o cerere oficială transmisă vineri, 21 mai, la două săptămâni de la relatarea în presă a cazului Arthur, Serban & Musneci Associates a solicitat stiripesurse.ro rectificarea unor date pe care le consideră „eronate şi neadevărate” și că prinţul Josef-Emanuel von Liechtenstein si tatăl său, prinţul Nikolaus von Liechtenstein, preşedintele Societăţii Europene Coudenhove-Kalergi nu au fost prezenţi în România în martie 2021 şi nu au participat niciodată la vânătoarea unui urs în România sau în altă ţară.

Redăm în continuare solicitarea:

„Vă trimitem mai jos o cerere oficială de rectificare a unor date eronate şi informaţii neadevărate în legătură cu multiple relatări de presă care au avut ca subiect principal controversa din jurul „ursului Arthur”:

În legatură cu controversa privind vânătoarea unui urs, au existat mai multe relatări de presă în care au fost redate informaţii incorecte care au culminat cu menţionarea eronată a unor membri ai Casei de Liechtenstein, care nu au nicio legatură cu acest eveniment. Identificările eronate ale personajelor au cauzat, de asemenea, daune (reputaţionale) pentru prinţul Josef-Emanuel von Liechtenstein si tatăl său, prinţul Nikolaus von Liechtenstein, preşedintele Societăţii Europene Coudenhove-Kalergi. Aceştia precizează că nu au fost prezenţi în România în martie 2021 şi nu au participat niciodată la vânătoarea unui urs în Romania sau în altă ţară. Ca atare, pornind de la eroarea dumneavoastră de documentare, vă atragem atenţia că prinţul Josef-Emanuel von Liechtenstein şi tatăl său, prinţul Nikolaus von Liechtenstein, nu au nicio legătură cu evenimentul mentionat anterior, despre care aţi relatat în diferite materiale de presă disponibile pe stiripesurse.ro.”

Printr-o regretabilă confuzie de nume, preluând informația ca atare de pe agenția Mediafax, stiripesurse.ro a relatat că Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein, unicul fiu al lui Nikolaus von Liechtenstein, preşedintele Societăţii Europene Coudenhove-Kalergi, este prinţul acuzat că a împuşcat - într-o arie naturală protejată din Covasna - un urs considerat de organizaţiile de mediu cel mai mare exemplar din UE.

În calitatea sa de președinte al Societății Europene Coudenhove-Kalergi, Nikolaus von Liechtenstein l-a decorat anul trecut pe președintele României, Klaus Iohannis, pentru rolul său în construcţia europeană.

Potrivit site-ului oficial al Preşedinţiei, Iohannis a primit distincţia „Premiul European Coudenhove-Kalergi” pentru anul 2020 direct de la Nikolaus von Liechtenstein, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni.

Prima dată, acest premiu a fost acordat fostului preşedinte Emil Constantinescu, după cum a afirmat însuşi Klaus Iohannis, în discursul de mulţumire pentru premiul acordat.

Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, şi nu Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein, este acuzat, în prezent, de organizaţiile Agent Green şi VGT din Austria că a ucis ilegal cel mai mare urs din România.

Reprezentanții Agent Green susțin că ursul uriaș Arthur a fost împușcat de prințul austriac la Ojdula, Covasna, într-o arie naturală protejată. Ei spun că prințul și-a fundamentat uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferită de Ministerul Mediului din România acordată pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, județul Covasna.

Dar în realitate, prințul nu a omorât ursul problemă, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii și care nu venise niciodată în apropierea localităților, mai spun ecologiștii care monitorizau ursul.

Ecologiștii au acuzații grave și cer ajutorul Poliției și al Guvernului.

Ursul brun este o specie strict protejată de legislația UE și de Convenția de la Berna. Potrivit Agent Green, derogările sunt excepții care se dau în cazuri extreme de la caz la caz, după o evaluare amănunțită a situației, iar metoda letală este ultima soluție atunci când alternativele (inclusiv relocarea) au eșuat, iar ursul problemă pune în pericol vieți omenești și gospodării.

Comisia Europeană a aprobat statelor membre buget pentru a compensa imediat fermierii care suferă pagube pe propriul teren din cauza urșilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.