Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tatăl unei eleve a discutat pe WhatsApp cu ucigaşul, în zilele dinaintea decapitării profesorului Samuel Paty

profesor decapitat

Tatăl unei eleve care a îndemnat la mobilizare pe reţele de socializare împotriva lui Samuel Paty, profesorul decapitat vineri în apropiere de Colegiul din Conflans-Sainte-Honorine, în Yvelines, la care preda, a discutat prin mesaje pe telefon cu atacatorul, Abdoullakh Anzorov, un rus cecen, în zilele dinaintea atacului, au declarat surse apropiate dosarului pentru AFP, potrivit news.ro.

Aceste discuţii au avut loc pe mesageria WhatsApp, potrivit acestei surse, care confirmă o dezvăluire BFMTV, fără să facă precizări cu privire la conţinutul mesajelor respective.

Citește și: DNA, lovitură cruntă pentru fostul ministru al sănătăţii. Suspiciuni de săvârşire a unor fapte de corupţie, în contextul comercializării de bunuri de uz medical .

Tatăl elevei şi-a făcut public numărul de telefon într-un mesaj postat pe Facebook alături de o înregistrare video difuzată la 8 octombrie, în care îndemna la mobilizare împotriva lui Samuel Paty, în urma unui curs în care profesorul a prezentat caricaturi ale profetului Mahomed din revista satirică Charlie Hebdo la care, afirma el, a asistat şi fiica sa.

Fata, în casa a patra, face parte din clasa în care Samuel Paty a susţinut un curs despre libertatea de exprimare, la 6 octombrie, însă a fost absentă în ziua respectivă, potrivit unei surse apropiate dosarului.

El a difuzat la 12 octombrie pe YouTube o nouă înregistrare video în care lua drept ţintă profesorul de istorie-geografie, în care apare alături de activistul islamist Abdelhakim Sefrioui.

Citește și: Precizare de ultimă oră! Raportare greșită a deceselor

Cei doi bărbaţi se aflau marţi seara în continuare în arest preventiv, în această anchete în cadrul luptei împotriva terorismului, alături de alte 14 persoane - inclusiv cinci elevi de la colegiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.