Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăvălugul concedierilor începe și la Vodafone: sute de locuri de muncă bănoase vor fi desființate

vodafone

Grupul britanic de telefonie Vodafone intenţionează să elimine mai multe sute de locuri de muncă, majoritatea la sediul central din Londra, a anunţat vineri cotidianul Financial Times citând surse din apropierea discuţiilor. Vodafone are aproximativ 104.000 de angajaţi la nivel mondial, dintre care 9.400 în Marea Britanie.

Informaţiile publicate în Financial Times vin după ce în luna noiembrie a anului trecut Vodafone a anunţat că va lua măsuri de reducere a costurilor în valoare de un miliard de euro, în contextul deteriorării condiţiilor de pe piaţă. Între timp, directorul general de la Vodafone, Nick Read, a demisionat, punând capăt unui mandat în care cotaţia acţiunilor grupului de telecomunicaţii s-a redus la jumătate, iar boardul companiei şi-a exprimat nemulţumirea faţă de progresele realizate sub conducerea lui Nick Read.

La începutul acestei săptămâni, Vodafone a ajuns la un acord privind vânzarea operaţiunilor sale din Ungaria către compania locală de IT 4iG şi fondul de stat Corvinus, urmând să primească suma de 1,7 miliarde de euro ca urmare a acestei tranzacţii.

Vodafone operează reţele mobile şi fixe în 21 de ţări şi colaborează cu reţele mobile în alte 48 de ţări. La 31 martie 2022, compania avea peste 300 de milioane de utilizatori de servicii mobile, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix şi 22 de milioane de clienţi ai serviciilor TV.

În România, Vodafone a înregistrat venituri din servicii de 764 milioane euro în anul fiscal încheiat la 31 martie 2022, iar baza de clienţi a Vodafone România a ajuns la 11,1 milioane la 31 martie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.