Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taximetriștii din Madrid și Barcelona intră în grevă. Atenționări transmise românilor de către Ministerul Afacerilor Externe

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam taxi taximetristi

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că sindicatele taximetriştilor au anunţat declanşarea unei greve generale pe termen nelimitat şi blocarea mai multor artere de circulaţie în Madrid. De asemenea, este grevă a taximetriştilor şi în Barcelona, informează News.ro.

Potrivit MAE, este în derulare o grevă generală, pe termen nedefinit, în Barcelona, declanşată în ziua de 18 ianuarie 2019,de sindicatul taximetriştilor şi, pe cale de consecinţă, străzile din zona centrală a Barcelonei au fost blocate traficului, prin parcarea neautorizată a câtorva sute de taxiuri în mijlocul carosabilului.

”Se recomandă cetăţenilor români să se informeze, înaintea călătoriei, asupra modalităţilor de transport alternativ pe care le pot folosi atât în Barcelona, cât şi în Madrid. Având în vedere că acest gen de mişcări sindicale au provocat, în trecut, multe altercaţii, fie între taximetrişti şi alţi participanţi la trafic, fie între taximetrişti şi forţele de ordine, se recomandă cetăţenilor români să evite zonele în care sunt concentraţi membrii acestor sindicate!, a transmis MAE.

Citește și: Ambasadoarea Italiei la Paris, chemată la Ministerul de Externe francez după ce premierul italian a acuzat Franţa de 'sărăcire a Africii'

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Spaniei: +34917344004 şi Consulatului General al României la Barcelona: +34934181535; +34934344223 şi +34934340220, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefoanele de permanenţă ale Consulatului General al României la Barcelona: +34661547853 şi cel al misiunii diplomatice a României la Madrid: +34649656032.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://barcelona.mae.ro, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la

dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.