Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taximetriștii nu se dezmint - au luat la mișto un consumator la dezbaterea publică de la Ministerul Transporturilor (VIDEO)

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam taxi taximetristi

În clădirea Ministerului Transporturilor consumatorii pot fi luați la mișto. Este o noutate cu atât mai mult pentru că își exprimă propria opinie cu privire la calitatea unui serviciu care urmează să fie reglementat de autoritate. Ministerul Transporturilor a organizat luni, 10 iunie,  dezbaterea publică pe marginea proiectului de ordonanță de urgență care să reglementeze serviciile de transport urban alternativ.

Vezi și: Liderii partidelor, la Cotroceni. Se semnează PACTUL propus de Iohannis. Lipsesc PSD, ALDE şi UDMR/ UPDATE

În toiul discuțiilor și al țipetelor din sală, pentru că cu greu dezbaterea poate fi catalogată drept una civilizată, cu toate eforturile depuse de organizatori, un consumator a cerut să-i fie ascultat argumentul. Bărbatul s-a ridicat în picioare și a povestit că era cu copilul în brațe și avea o urgență. Avea de parcurs nu mai mult de 2 kilometri motiv pentru care taximetristul către care s-a adresat i-a făcut preț pe loc - 50 de lei. Consumatorul a continuat spunând că este de acord cu legiferarea platformelor de ridesharing pentru că sunt mult mai sigure și pot ajuta în situații precum cea trăită de el. Mai ales că nu întocmesc tarife preferențiale pentru clienți în funcție de nevoile acestora. Situație pe care a întâlnit-o chiar de mai multe ori.

„Ce consumați” a fost răspunsul promt al taximetriștilor prezenți în sală (omul s-a recomandat a fi un consumator când s-a prezentat clar cu nume și prenume) fără pic de rușine față de audiența și instituția în care se aflau. Aceștia au încercat să-l intimideze pe om și să-l întrerupă din a-și susține pledoaria din care, din păcate nu s-a înțeles totul până la final din cauza corului de invective și miștouri aruncate de taximetriști.

Toată scena de mai sus s-a desfășurat în sediul Ministerului Transporturilor și nu a fost singulară. Dacă persoanele care susțineau reglementarea ridesharing-ului au ascultat, unii chiar au notat argumentele aduse de taximetriști împotriva acestei ordonanțe, când argumentele erau prezentate de un susținător al platformelor, sala se transforma într-o piață publică. Într-un talcioc. Într-un loc unde avea dreptate cel care țipa mai tare cel care reușea să acopere toată sala. Este lesne de intuit cât de zgomotoși și mitocani puteau fi taximetriștii în încercarea lor de a face imposibil de susținut orice fel de argument.

Prezent la dezbatere Cătălin Codreanu, președintele Asociației Coalitia pentru Economia Digitală a declarat: „Noi ne dorim ca ordonanţa de urgenţă să intre pe ordinea de zi a Guvernului în şedinţa de joi, pentru că situaţia din trafic este tot mai gravă de la o zi la alta. Sunt peste 150 de şoferi sancţionaţi, majoritatea dintre ei sunt cu plăcuţele ridicate. Ei au maşinile personale indisponibile în momentul ăsta.”

În acest moment aceasta este diferența între cele două tipuri de servicii: unul civilizat și corect iar celălalt la limita indecenței din punct de vedere al comportamentului și al respectului față de client.

Clipul de mai jos arată foarte clar felul în care astfel de oameni tratează clienții și cum consideră că li se cuvine un bacșiș de aproape 100% din valoarea cursei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.