Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taylor Swift, 'agent electoral' în UE: Ce idee are vicepreşedintele Comisiei Europene

bravonet.ro
Taylor Swift

Taylor Swift, 'agent electoral' în UE: Ce idee are vicepreşedintele Comisiei Europene

Margaritis Schinas, vicepreşedinte al Comisiei Europene, a afirmat miercuri că superstaruri ca Taylor Swift ar putea contribui la participarea la vot a tinerilor europeni, consemnează AFP, potrivit Agerpres.

"Nimeni nu poate mobiliza tineretul mai bine decât tinerii înşişi", a afirmat oficialul în faţa presei, adăugând cu un zâmbet: "De exemplu, Taylor Swift".

Cântăreaţa în vârstă de 34 de ani şi-a încurajat deja cu succes fanii americani să se înscrie pe listele electorale din Statele Unite; în septembrie anul trecut, ea a lansat către cei 270 de milioane de urmăritori ai contului său pe Instagram îndemnul de a se înscrie pe platforma Vote.org, pentru a vota la alegerile prezidenţiale de la toamnă. În aceeaşi zi, site-ul respectiv a înregistrat 35.000 de înscrieri noi, cu 23% mai multe decât în ajun.

Swift va ajunge la primăvară în Europa, în cadrul unui turneu mondial, şi va susţine un concert la Paris chiar în 9 mai, de Ziua Europei

În intervalul 6-9 iunie, în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene sunt chemaţi la urne peste 400 de mii de cetăţeni, pentru alegerea noului Parlament European. La ultimele alegeri, rata de participare la vot a fost în creştere, însă media UE a fost de numai 50,66%, chiar mai scăzută în rândul alegătorilor sub 25 de ani (42%) şi al celor cu vârste între 25 şi 39 de ani (47%), deşi la ambele categorii s-au înregistrat valori mai mari decât la scrutinul precedent, din 2014 (28%, respectiv 35% potrivit datelor PE).

"Tinerii sunt cei care îi pot îndemna pe tineri să participe mai mult (la vot), mult mai mult decât comisarii europeni într-o sală a presei", a apreciat Schinas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.