Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teama de COVID: Ce țară nu îşi va redeschide în 2021 frontierele pentru călătorii străini, în pofida campaniilor de vaccinare

Forbes.ro
covid-19 carantina izolare restrictii coronavirus

Australia probabil nu îşi va redeschide frontierele pentru călătorii străini în 2021 şi aceasta în pofida campaniilor de vaccinare ce vor continua în întreaga lume, a apreciat luni un înalt responsabil australian în domeniul sănătăţii, Brendan Murphy, informează AFP, conform agerpres.ro.

Brendan Murphy, secretar în Departamentul Sănătăţii şi unul dintre principalii consilieri ai guvernului, a declarat că nu ar trebui să se aştepte ca revenirea la o circulaţie fluidă la frontiere să aibă loc în 2021.

"Cred că în cea mai mare parte a anului (2021) noi vom mai avea încă importante restricţii la frontiere", a declarat el la postul ABC. "Chiar dacă o bună parte a populaţiei va fi vaccinată, nu ştim dacă aceasta va împiedica transmiterea virusului. Este posibil ca măsurile de carantină să mai dureze ceva timp", a spus el.

Românii, apreciați de americani pentru stilul de viață medieval: New York Times a pus Maramureșul și Bucovina pe lista destinațiilor de vacanță


Consecinţă a acestor restricţii, zeci de mii de australieni rămân blocaţi în străinătate, iar cei care se întorc trebuie să achite în jur de 3.000 de dolari australieni (1.900 de euro) pentru cele 14 zile de carantină la hotel.

Australia, care numără în jur de 25 de milioane de locuitori, a încheiat acorduri pentru a obţine doze din vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de grupul britanic AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford şi cel al Pfizer/BioNTech.

Guvernul australian aşteaptă în continuare undă verde din partea autorităţii de reglementare în domeniu. Vaccinările nu ar urma să înceapă mai devreme de sfârşitul lui februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.