Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȚEAPĂ dejucată de CERT-RO - Site fraudulos care promite furnizarea subiectelor pentru Bacalaureat

diploma bacalaureat

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) informează că a fost notificat de EduPedu cu privire la existenţa unui site fraudulos, care promite furnizarea subiectelor pe care liceenii urmează să le primească la examenul de Bacalaureat, potrivit Agerpres.

"Pentru a reduce costurile, atacatorii au folosit o platformă online, unde îţi poţi crea un website gratis (Yola) şi au lansat subdomeniul bacalaureat2020 [.] yolasite [.] com. Aici, posibilii 'clienţi' sunt direcţionaţi către completarea unui formular care include date personale şi financiare. Ulterior, aceştia urmau să primească un e-mail cu subiectele, după verificarea în prealabil a tranzacţiei. Preţul de vânzare al subiectelor este de 100 RON", precizează specialiştii CERT-RO într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Decizie de ultimă oră a CGMB - Ce se întâmplă cu taxele teraselor pentru perioada stării de urgență


Potrivit acestora, este cunoscut faptul că subiectele de bacalaureat nu sunt singulare, ci există multiple variante dintre care se trage la sorţi. Extragerea subiectelor oficiale se produce în dimineaţa examenului, alături de o variantă de rezervă.

"Echipa CERT-RO recomandă tinerilor şi părinţilor să nu dea crezare unor astfel de oferte!", se mai menţionează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.