Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țeapă uriașă! Un important dezvoltator imobilar ar fi încasat avansurile pentru apartamente și refuză să le predea

Greenpark

Clienții acuză dezvoltatorul imobiliar Greenpark că nu își respectă angajamentele referitoare la termenele de predare a apartamentelor, iar în plus, nu returnează avansurile în valoare de mii de euro către proprietarii afectați.

Ansamblul rezidențial Green Park Herăstrău Residence, situat în imediata apropiere a Parcului Herăstrău din București și format din cinci clădiri de câte cinci etaje, a devenit o sursă de frustrare pentru zeci de persoane care au ales să investească într-un apartament aici încă din faza de proiect.

Cei afectați relatează că au trecut deja mulți ani și încă nu au primit apartamentul pentru care au semnat contracte și pentru care au achitat un avans semnificativ, în sume de sute de mii de euro. Situația implică nerespectarea obligațiilor de construcție și încălcarea termenelor prevăzute în contractele de vânzare/cumpărare.

“Clienții mei au plătit un avans de aproximativ 100.000 de euro în 2018 pentru un apartament în Clădirea B4, din cadrul Condominiului din Str Barajul Arges nr 8, sector 1. Blocul trebuia să fie gata în decembrie 2021, însă nu este gata nici la ora actuală. Blocul nu are recepția făcută, iar șansele sunt minime cu privire la urgentarea lucrărilor întrucât recepția construcției nu se poate face atâta vreme cât nu este rezolvată problema căilor de acces.

Accesul înspre și dinspre ansamblu se face pe o stradă îngustă cu un singur fir. Întrucât termenele de predare au fost cu mult depășite, clienții mei au solicitat restituirea avansului, însă dezvoltatorul tergiversează acest proces si nu le oferă o soluție clară. Acest fapt ne-a determinat să considerăm că dezvoltatorul se află într-o incapacitate de efectuare a plăților astfel că cerem intrarea în insolvență.” a declarat avocatul Mihai Kehaiyan.

Drept urmare, Avocatul Mihai Kehaiyan va pleda vineri, 19 mai, în cadrul procesului aferent dosarului nr 10607/3/2022, pentru cererea de deschidere a procedurii de insolvență a societății Greenpark Development & Investment SRL.

“Când a obținut aprobare pentru construirea ansamblului rezidențial, dezvoltatorul s-a angajat că va face încă o intrare în cartier care să respecte dispozițiile legale. În lipsa acesteia, nu se poate face recepția clădirilor de către instituțiile abilitate, iar fără recepția făcută, cumparatorii nu pot cumpăra, nu pot lua credite de la instituțiile bancare, nu se pot muta etc“, a mai declarat Avocat Mihai Kehaiyan, în calitate de reprezentant convențional a proprietarilor păgubiți.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.