Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teatru independent la ARCUB - Comedia dulce-amară Respiro - Vacanţă pe acoperiş se joacă pe 13 şi 14 iunie la Sala Mare

Teatrul Elisabeta

Comedia „Respiro - Vacanţă pe acoperiş”, regizată de Corina Dragomir, este o adaptare a celei mai bune piese româneşti a anului 2018, „Matilda şi Groparii” de Stela Giurgeanu, şi se joacă la Sala Mare ARCUB în zilele de 13 şi 14 iunie, de la ora 19.00, potrivit news.ro.

Plasat într-un decor minimalist, compus din pânze albe, pe care se proiectează amintiri dintr-o viaţă anterioară, spectacolul este o comedie dulce-amară despre trei cumnate hotărâte să se confrunte cu provocările unui nou început, pe un acoperiş. Însă dincolo de uşile încuiate ale casei, trecutul pândeşte din umbră şi ameninţă să invadeze prezentul celor trei protagoniste. Iar apariţia unui cuplu de tineri avocaţi riscă să le expună secretele atât de bine păzite. Treptat, motivele aşa-zisei lor vacanţe de pe acoperiş pune publicul faţă în faţă cu unul dintre subiectele tabu ale societăţii noastre: violenţa domestică asupra femeii.

Spectacolul este un rollercoaster de emoţii şi răsturnări neaşteptate de situaţii, o poveste despre auto-cunoaştere, despre puterea de a merge mai departe şi despre speranţă, o distribuţie în care alchimia dintre forţă şi sensibilitate creează pe scenă o energie captivantă şi dinamică.

„Comedia, în toată diversitatea sa, este o formă de expresie care ne permite să privim în adâncul umanităţii şi să găsim luminiţe de speranţă şi rezilienţă chiar şi în cele mai întunecate momente. Cu gândul acesta, cu textul Stelei Giurgeanu şi cu o echipă excelentă, am pornit în această călătorie artistică numită RESPIRO. Tema spectacolului, violenţa domestică împotriva femeii, este una dificilă, abordarea ei necesită curaj şi încredere, iar această încredere am găsit-o în actorii care au fost alături de mine încă de la început, care au contribuit activ la procesul creativ şi au adus propria lor înţelegere şi experienţă în acest proiect. Faptul că au crezut în mine şi în această viziune regizorală mă motivează şi mă inspiră în fiecare zi”, spune regizoarea spectacolului, Corina Dragomir.

Spectacolul „Respiro - Vacanţă pe acoperiş” provoacă, emoţionează, încurajează la reflecţie şi oferă momente de respiro prin umorul care se ridică precum un balon de oxigen în mijlocul tensiunii.

„Am scris textul pornind, pe de o parte, de la prejudecăţile asupra violenţei contra femeii, precum «doar femeile fără educaţie pot fi victime ale violenţei domestice», iar pe de altă parte, ca un soi de justificare a radicalismului feminismului. Personajele mele, o intelectuală (Olga), o femeie de afaceri (Sonia) şi o casnică (Nora) sunt victime, pe de o parte a acestui tip de violenţă, pe de alta a prejudecăţilor. Le e frică să vorbească despre abuzuri, pentru că lumea nu le va crede sau le va privi cu reticenţă. Drept pentru care îndură ani de bătăi şi abuzuri emoţionale, trecând totul sub tăcere. [...] Totuşi, ceva se întâmplă: când prea mult e prea mult, cele trei femei reacţionează. «Crima» lor e de a-şi face dreptate singure, acolo unde nici societatea şi nici autorităţile nu intervin. Se «radicalizează», pentru că sunt obligate s-o facă. Îşi recapătă independenţa, cu riscul de a fi judecate ca nişte criminale. Totuşi, cine este de vină pentru acţiunile lor: ele sau societatea surdă şi mută la abuzul domestic?” – autoarea Stela Giurgeanu.

„Respiro - Vacanţă pe acoperiş” a avut premiera în martie şi îi are în distribuţie pe actorii Ada Navrot, Ioana Abur, Laura Vasiliu, Cătălina Nichitin, Dorin Enache.

Biletele au fost puse în vânzare la preţuri variabile în funcţie de categoria de loc şi pot fi achiziţionate online de pe arcub.ro, Entertix.ro, Myticket.ro, în magazinele partenere şi la casa de bilete ARCUB (strada Lipscani 84-90).

Preţuri bilete: Cat. I – 50 lei; Cat. II – 35 lei.

Spectacol produs de RESPIROComp., o nouă companie de teatru care adună actori şi regizori din diferite generaţii. Scopul acestor profesionişti este de a vorbi prin arta lor despre temele actuale ale societăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.