Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Techno Parade revine pe străzile din Paris în data de 24 septembrie, după o pauză de doi ani

captura youtube
dans club

Techno Parade, un eveniment important din calendarul evenimentelor dedicate muzicii electronice, va avea loc pe străzile din Paris în data de 24 septembrie, după o pauză de doi ani cauzată de pandemia de COVID-19, au anunţat reprezentanţii asociaţiei care organizează această paradă, Technopol, informează AFP.

Cea mai recentă ediţie, ce a avut loc în septembrie 2019, a reunit peste 200.000 de persoane care au defilat în jurul şi în spatele unor care alegorice decorate în culori strălucitoare şi echipate cu sisteme de sunet performante, urmând un traseu de patru kilometri între Muzeul Luvru şi Place d'Italie. Evenimentul s-a desfăşurat sub sloganul "Rien n'arrete un peuple qui dance!" ("Nimic nu opreşte un popor care dansează!"), potrivit Agerpres.ro.

"Data de 24 septembrie a fost rezervată, dar traseul pentru 2022 nu a fost încă finalizat în urma discuţiilor cu prefectura de poliţie", a declarat Tommy Vaudecrane, preşedintele Technopol, o asociaţie care luptă pentru protejarea culturii muzicii electronice. Vor participa 10 care alegorice, reprezentând principalele curente din muzica tehno: house, trance, drum&bass, etc.

Printre invitaţii de onoare care vor mixa în timpul acestei parade tehno se va afla şi o artistă din Ucraina, DJ Xenia, care a susţinut un concert în curtea Palatului Elysée cu ocazia evenimentului intitulat Fete de la Musique.

"Cea de-a 24-a ediţie a Techno Parade va fi şi de această dată una protestatară. Muzicile electronice se confruntă în continuare cu idei preconcepute. Evenimentele de acest tip sunt încă dificil de organizat. Există încă reticenţe şi îngrijorări care nu sunt justificate, în contextul în care acest curent muzical ocupă locul al doilea, după hip-hop, în preferinţele tinerilor", a declarat Tommy Vaudecrane.

Techno Parade, creată în 1998 cu sprijinul fostului ministru francez al Culturii Jack Lang, după modelul "Love Parade" din Berlin, revendică la fiecare ediţie pe care o organizează "un acces al publicului la o petrecere cât mai liberă", potrivit organizatorilor acestei manifestări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.