Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tedorovici jubilează după anunțul INS: 'Este prima dată când salariul mediu net trece de 3.000 de lei'. Cum îi răspunde lui Klaus Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea
Eugen Teodorovici

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorivici, a declarat, miercuri, la Ploiești, că este pentru prima dată când salariul mediu net trece de 3.000 de lei și nu știe pe ce date se bazează președintele Klaus Iohannis când spune că România merge într-o direcție economică greșită.

Întrebat cum îi răspunde președintelui Klaus Iohannis care a spus că direcția economică a României nu este una bună, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus, într-o conferință de presă, la Ploiești, că cifrele oficiale arată că românii câștigă mai mult.

„Nu știu ce alte dovezi ar trebui aduse ca și domnul președinte și alți analiști să fie convinși. Astăzi (miercuri – n.r.), INS a dat cifre oficiale. România are creștere economică în 2019, cinci la sută în primul trimestru față de primul trimestru 2018. La fel e pentru prima dată când salariul mediu net depășește 3.000 de lei, în martie 2019, asta înseamnă că românii câștigă mai mult. Nu știu pe ce date se bazează domnia sa (președintele Iohannis – n.r.) când vorbește sau când scrie astfel de lucruri”, a spus Teodorovici, conform Mediafax.

Cioloș revine asupra declarațiilor considerate atacuri la adresa lui Iohannis: Nu a fost deloc în intenția mea să-l atac pe președinte

Întrebat, de asemenea, despre lipsa investițiilor în infrastructură, Teodorovici a spus că tot datele oficiale arată că în primul trimestru al acestui an sunt creșteri la partea de construcții, iar investițiile depășesc12 la sută din nivelul primului trimestru din 2018.

Câştigul salarial mediu brut pe economie a fost de 5.050 lei în luna martie 2019, cu 4,8% mai mare comparativ cu luna februarie, iar cel net a fost 3.075 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 4,8%, arată datele anunţate luni de Insitutul Naţional de Statisctică (INS). Comparativ cu luna martie a anului precedent, câştigul salarial mediu net a crescut cu 13,7%.

De asemenea, câştigurile salariale medii nete din luna martie au fost mai mari comparativ cu luna precedentă ca urmare a realizărilor de producţie ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte/proiecte).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.