Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ștefan Brădișanu îi reproșează ministrului Educației numărul mic al creșelor și grădinițelor, dar și existența unităților cu toalete în curte

Inquam Photos/ Octav Ganea
Ecaterina Andronescu

Deputatul ALDE Ştefan Băişanu a afirmat luni, în plen, că are mai multe lucruri să-i reproşeze ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, printre care numărul mic al creşelor şi grădiniţelor şi lipsa toaletelor, adăugând că sunt 2.400 de şcoli cu toalete în curte, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Se caută înlocuitor pentru Claudiu Manda - Comisia de control al SRI urmează să prezinte raportul privind ANI

El a spus, în cadrul dezbaterii de la "Ora Guvernului", că sunt mai multe lucruri care nu îi plac în sistemul de învăţământ.

Potrivit deputatului ALDE, încă mai există toalete în curtea şcolilor. "Datele istorice ne arată că în perioada evului mediu pe teritoriul ţării noastre apar primele WC-uri. Au trecut secole doamna ministru, au trecut domnii, au trecut monarhii, au trecut comuniştii, au trecut guvernări ale tuturor partidelor din România şi azi în România mai avem încă 30% din populaţie cu WC în curte şi 2.400 de şcoli cu WC-uri în curte", a precizat Băişanu.

De asemenea, el a susţinut că în Bucureşti există 13.000 de copii care învaţă în schimburi. "E cea mai mare discriminare între copii care învaţă în schimbul trei şi cei care învaţă în schimbul doi şi cei care învaţă de dimineaţă", a punctat reprezentantul ALDE.

El a completat că sunt şi lucruri bune - bugetul Ministerului Educaţiei, care este cu 46,73% mai mare decât cel din 2018, lucru realizat cu sprijinul parlamentarilor coaliţiei guvernamentale.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a fost invitată luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la "Ora Guvernului", la dezbaterea politică cu tema "Stopaţi schimbările dăunătoare din învăţământul românesc".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.