Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ștefan Florescu, independent la Sectorul 6: Şahul trebuie introdus ca materie opţională de studiu

tablaSah

Şahul îmbunătăţeşte concentrarea, dezvoltă gândirea logică şi în perespectivă, imaginaţia şi creativitatea, stimulează atitudinea şi comportamentul social adecvat, dezvoltarea personalităţii, încurajează spiritul de fair – play şi contribuie la o mai bună integrare în colectiv.

Vezi și: Victor Ponta atac NUCLEAR la adresa lui Klaus Iohannis: A fost nevoie să moară oameni!

Iată raţiunile care mă determină să afirm că șahul este la fel de important în dezvoltarea copiilor noştri precum matematica sau limba română. Discutând în teren cu foarte mulţi părinţi, Ștefan Florescu le-a prezentat propunerea sa, aceea ca şahul să fie introdus ca materie opţională în programa şcolară, constatând că aceștia că au primit-o cu multă deschidere. Proiect presupune într-o primă etapă consultări cu reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, ai Ministerului Tineretului şi Sportului, Inspectoratului Şcolar Sector 6, Federaţiei Române de Şah şi, în primul rând, cu părinţii copiilor din Sectorul 6.

În urma acestora vor fi identificate modalităţile prin care micuţii noştri să poată să beneficieze de „ORA DE ŞAH”, pentru o dezvoltare armonioasă a minţii şi a spiritului.

„Totodată, prin programul socio – educativ al Fundaţiei Din Suflet, Pentru Suflet, vom demara colaborarea cu asociaţii care organizează cursuri de şah, acestea urmând ca de acestea să beneficieze copiii provenind din familiile defavorizate sau cei instituţionalizaţi în centre de plasament de pe raza Sectorului 6”, susține Ştefan Florescu, candidat independent la Primăria Sectorului 6.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.