Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teheran a confirmat oficial încetarea mandatului de reținere a navei britanice Stena Impero

Ministrul de Externe de la Teheran a confirmat oficial, miercuri, încetarea mandatului de reținere a navei britanice Stena Impero, însă a anunțat continuarea investigațiilor privind circumstanțele producerii incidentului în urma căruia vasul a fost sechestrat, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

Ministrul iranian de Externe a transmis, prin intermediul unui comunicat pe Twitter, postat de purtătorul său de cuvânt, Abbas Mousavi, faptul că vasul, ce aparține Marii Britanii, va fi eliberată, dată fiind încetarea ordinului de reținere, însă autoritățile iraniene competente vor continua cercetările privind nerespectarea normelor maritime și în legătură cu impactul navei asupra mediului.

Viorica Dăncilă a dat lovitura în SUA: Acord cu Guvernul american pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă

„Proprietarul și căpitanul navei s-au angajat, în scris, să accepte decizia instanței în acest sens”, a mai informat purtătorul de cuvânt, în același comunicat.

Forțele iraniene au sechestrat nava, aparținând Marii Britanii, pe data 19 iulie, din cauza unor presupuse încălcări ale normelor maritime, la două săptămâni după ce britanicii au reținut, la rândul lor, un tanc pertrolier iranian în apropierea strâmtorii Gibraltar. Vasul iranian a fost eliberat la mijlocul lunii august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.