Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teheran - Capitala care se scufundă 23 de centimeti în fiecare an

AFP
teheran

Terenul de sub capitala Iranului, Teheran, se surpă. Aici trăiesc aproximativ 15 milioane de persoane, fiind cel mai mare oraş ca populaţie din vestul Asiei. Imaginile din satelit arată că metropola s-a surpat în unele zone chiar şi cu 25 de centimetri pe an informează descoperă.ro.

DOCUMENT - SOLICITAREA premierului Viorica Dancilă la Curtea Constituțională în războiul cu președintele Klaus Iohannis: Cerem soluționarea conflictului

Cercetătorii au analizat datele satelit realizate asupra capitalei între 2003-2017 şi au descoperit o subducţie semnificativă în aproximativ 10% din centrul oraşului şi în multe sate din regiunea nord-vestică a Teheranului.

Citește și: CUTREMUR Raluca Turcan susține victoria Opoziției: Dragnea a fost revocat de Opoziție. Recunoașteți votul .

Conform Live Science, un efect al subducţiei este reprezentat de apariţia bruscă a crevaselor. Într-unul dintre cazuri, un fermier a rămas captiv într-o groapă, adâncă de şase metri, timp de câteva ore. Teheranul nu este singurul oraş care se scufundă, după cum arată datele furnizate de sateliţi. Printre zonele aflate în pericol se află Veneţia, părţi din vestul statului Texas, zone din California şi Aeroportul Internaţional San Francisco.

Primele semne ale subducţiei au apărut în zonele agricole, iar din 2003 problema a început să se extindă în zonele urbane. Autorităţile din Teheran susţin că realizarea, ilegală, a puţurilor ar sta la baza subducţiei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.