Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teheranul continuă retorica virulentă: 'Americanii sunt iranofobi şi înarmează terorişti periculoşi'

sua iran

Iranul a acuzat luni Statele Unite ale Americii că vând arme unor "terorişti periculoşi" din Orientul Mijlociu şi că propagă "iranofobia" pentru a încuraja statele arabe să cumpere arme, relatează Reuters, conform agerpres.

"America revigorează teroriştii în regiune prin intermediul unor politici ostile", a declarat la televiziunea de stat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Bahram Qassemi, la o zi după ce preşedintele Donald Trump a semnat un acord de vânzări de arme către Arabia Saudită şi a identificat Iranul ca sursă de sprijin pentru militanţi.

Iranul răspunde dur la acuzaţiile lui Trump: 'Vrea SĂ POMPEZE bani din Arabia Saudită'

"America ar trebui să stopeze vânzarea de arme către terorişti periculoşi", a adăugat acelaşi purtător de cuvânt.

"Încă o dată, prin afirmaţiile sale repetitive şi nefondate la adresa Iranului, preşedintele american a încercat să încurajeze ţările din regiune să cumpere mai multe arme prin propagarea iranofobiei", a insistat Bahram Qassemi, în contextul în care, în timpul vizitei preşedintelui american în weekend la Riad, SUA şi Arabia Saudită au semnat un contract de vânzări de arme în valoare de 110 miliarde de dolari.

Donald Trump a ajuns în Israel, al doilea popas în Orientul Mijlociu - LIVE VIDEO

Purtătorul de cuvânt al MAE iranian a mai spus că SUA şi aliaţii lor "ar trebui să ştie că Iranul este o ţară democratică, stabilă şi puternică" şi că ea promovează "pacea, buna vecinătate şi crearea unei lumi opuse violenţei şi extremismului".

Trimiţând un mesaj dur Teheranului la scurt timp după victoria moderatului Hassan Rouhani în alegerile prezidenţiale de vinerea trecută în Iran, Donald Trump le-a cerut liderilor statelor arabe şi conducătorilor islamici să se unească pentru a-i învinge pe militanţii islamişti şi a declarat că Iranul alimentează de decenii "conflictele sectare şi teroriste".

ALERTĂ teroristă în Berlin. Sediul SPD a fost evacuat - VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.