Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teheranul găzduieşte o reuniune interafgană, în timp ce talibanii au atacat prima capitală de provincie

talibani

Ministrul de externe iranian Mohammad Javad Zarif a deschis miercuri, la Teheran, o ''reuniune interafgană'' între reprezentanţi ai guvernului de la Kabul şi cei ai talibanilor, transmite AFP, potrivitAgerpres.

Cu două luni înainte de data fixată pentru retragerea forţelor militare americane din Afganistan (11 septembrie), Zarif a lansat un apel către ''poporul şi liderii politici'' afgani pentru ''luarea unor decizii dificile pentru viitorul ţării lor''.

Delegaţia guvernului afgan este condusă de Yunus Qanuni, fost vicepreşedinte al Afganistanului, şi cea talibanilor de negociatorul-şef, Abbas Stanikzai.

În acest timp, talibanii au lansat primul lor asalt asupra unei capitale provinciale, la Qala-i-Naw, capitala provinciei Badghis (nord-vest).

''Inamicul a intrat în oraş, toate districtele au căzut, luptele au început în oraş'', a declarat guvernatorul provinciei Badghis, Hessamuddin Shams, într-un SMS trimis jurnaliştilor.

Şeful Consiliului provincial din Badghis, Abdul Aziz Bek, a confirmat intrarea talibanilor în Qala-i-Naw şi continuarea luptelor.

După ce Washingtonul a început, la 1 mai, retragerea militarilor săi din Afganistan după 20 de ani de război, talibanii şi-au intensificat ofensiva împotriva forţelor militare afgane pentru a prelua controlul asupra zonelor rurale din întreaga ţară.

De la finalul lunii iunie, militanţii talibani controlează şi cel mai important punct de trecere a frontierei cu Tadjikistanul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.