Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teheranul vrea să dezvolte legături strânse cu toate ţările din Orientul Mijlociu

Hassan Rouhani

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a declarat duminică că Teheranul vrea să dezvolte legături strânse cu toate ţările din Orientul Mijlociu, unde Iranul este implicat în războaie prin interpuşi cu Arabia Saudită de decenii, relatează Reuters preluată de Agerpres.

"Iranul este gata să coopereze cu statele regionale pentru menţinerea securităţii în Orientul Mijlociu... Duşmanii noştri, SUA şi Israel, vor să creeze diviziune între iranieni", a declarat Rouhani într-un discurs susţinut în sudul Iranului şi transmis în direct la televiziunea de stat.

Iranul şi Arabia Saudită sprijină părţi opuse în războaiele din Siria şi Yemen, iar Riadul a salutat decizia lui Donald Trump de a retrage SUA din acordul nuclear dintre Iran şi marile puteri şi de a reimpune sancţiuni Teheranului.

Rouhani a mai spus că abordarea SUA faţă de Iran este sortită eşecului.

"Nu vom ceda în faţa presiunii din partea SUA şi Israelului", a declarat preşedintele iranian în oraşul Bandar-e Gonaveh, din sudul ţării.

Teheranul a sugerat ar putea recurge la acţiuni militare în Golf pentru a bloca exporturile de ţiţei ale altor ţări în replică la sancţiunile americane care vor să împiedice propriile vânzări de ţiţei, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.