Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Telecabina de la Cetatea Devei rămâne oprită pentru revizie tehnică

primariadeva.ro
telecabina deva

Telecabina de la Cetatea Devei rămâne oprită pentru revizie tehnică, după ce săptămâna trecută s-a blocat de două ori, cu turiști. La Cetatea Deva se poate ajunge, în acest moment, doar pe jos, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Deva, telecabina care facilitează accesul turiștilor în Cetatea Devei s-a blocat la urcare, duminică, din cauza unei erori de comunicație radio între punctul de comandă și cabină.

”Monolinerul s-a oprit la aproximativ 2,5-3 metri de sol, pe la mijlocul traseului între stația de plecare și cea de sosire. În telecabină se aflau 11 adulți și 2 copii. Ei au fost coborâți în siguranță la sol cu ajutorul unei scări culisabile, după ce au fost în prealabil asigurați cu echipament specific de salvare pentru prevenirea unei accidentări, de către pompierii alpiniști de intervenție din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara. Turiștii au primit apă din partea reprezentanților Serviciului Public Administrare Cetate Deva, iar copiii, ciocolată. Niciunul dintre turiștii blocați în telecabină nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”, arată sursa citată.

Potrivit lui Alin Suciu, șeful Serviciului Administrativ-Telecabină din cadrul Serviciului Public Administrare Cetate Deva, telecabina nu va mai fi repornită decât atunci când va exista garanția siguranței turiștilor care vizitează monumentul istoric.

Până la repornirea telecabinei, la Cetatea Deva se pșoate ajunge doar pe jos, pe trei trasee turistice de maxim 45 de minute.

Duminică, 13 turişti au rămas blocaţi în telecabina de la Dealul Cetăţii, în timp ce luni, 19 turiști au rămas blocaţi în telecabină. Atunci, telecabina s-a blocat din cauza unei scurte căderi de tensiune, urmată de un șoc electric, arăta Primăria Deva.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.