Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Telefon roșu instalat între armatele NATO-Rusia

rusia, sua, nato

Tensiunile dintre NATO si Federatia Rusa au atins un nivel nemaiintalnit in ultimii ani. Alianta reactioneaza si instaleaza, pentru prima data de la sfarsitul Razboiului Rece, o linie directa de comunicatii cu statul major rus pentru situatii de criza, informeaza Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS). Intre timp, relateaza Newsweek, Finlanda strange informatii despre cei 900.000 de rezervisti de care dispune, potrivit hotnews.ro.

„NATO si structurile de comanda ale Armatei Ruse au legaturi directe de comunicatii. Atat comandantul fortelor NATO din Europa, cat si presedintele comitetului militar al NATO au autorizatie sa ia legatura direct cu omologii lor rusi”, arata NATO intr-un raspuns la o solicitare adresata de FAS. Canalele de comunicare sunt deschise in permanenta si sunt testate in mod regulat, mai scrie FAS.

Alianta nu a oferit detalii despre momentul in care au fost infiintate aceste linii directe de comunicare. FAS citeaza surse oficiale germane care afirma ca partea rusa ar fi primit numerele de contact saptamana trecuta. Intregul proces este catalogat „secret”. Demersul isi are originile intr-o propunere a ministrului german de externe, care sugera reinstalarea „telefonului rosu” in decembrie anul trecut.

Citeşte şi: Băsescu, cel mai dur atac la Ponta din ultima perioadă

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.