Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Telefon roșu urgent între Moscova și Washington. Americanii și rușii vor să evite lovituri reciproce din cauza unor interpretări greșite în contextul Ucraina

Pinterest
comunicatii militare

Statele Unite şi Rusia au înfiinţat o linie specială de telecomunicaţii la nivel militar, pentru evitarea oricăror incidente generate de interpretări greşite, în contextul intervenţiei militare ruse în Ucraina, informează CNN.

"Departamentul american al Apărării a creat, pe 1 martie, o linie pentru reducerea riscurilor de conflict cu Ministerul rus al Apărării, în scopul evitării interpretărilor greşite, incidentelor militare şi escaladării crizei", a declarat un oficial de rang înalt de la Washington.

"Statele Unite menţin o serie de canale de comunicaţii pentru a discuta cu ruşii chestiuni esenţiale de securitate în cursul situaţiilor de urgenţă", a precizat oficialul citat.

Linia specială de telecomunicaţii militare este coordonată, în partea americană, de Comandamentul SUA pentru Europa, cu sediul în Stuttgart (Germania), iar în partea rusă de Ministerul Apărării de la Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.