Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Telefonica Deutschland va colabora cu Nokia şi Huawei pentru implementarea reţelei 5G

internet mobil

Telefonica Deutschland a anunţat, miercuri, că a ales să colaboreze cu Nokia şi Huawei pentru construirea reţelei 5G. Căutând să pună lucrurile în mişcare, chiar şi Germania va trebui să finalizeze măsurile de siguranţă guvernamentale în privinţa furnizorilor de echipamente, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Decizia companiei vine după ce au avut loc numeroase dezbateri în privinţa atenţionărilor Statelor Unite conform cărora Huawei reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale şi ar trebui exclusă din infrastructura reţelei.

Telefonica Deutschland a mai anunţat, de asemenea, că va reduce cu 37% dividendele din 2019 pentru a prioritiza investiţiile de reţea, la fel ca principalii competitori, Deutsche Telekom şi Vodafone.

Acţiunile companiei au scăzut cu 2,5%, la cel mai mic nivel al lunii, înregistrând una dintre cele mai serioase scăderi din indexul Stoxx 600.

Telefonica Deutschland, care operează sub brandul O2, este unul dintre puţinii operatori de telefonie europeni care au ales să colaboreze cu Huawei, după compania Sunrise din Elveţia, care a anunţat acelaşi lucru mai devreme în cursul anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.