Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfaturi pe timp de pandemie: 5 greșeli de evitat dacă lucrezi de acasă

travelers.com
telemunca

Foarte multe persoane lucrează în regim telemuncă, iar pentru unele dintre acestea este mai dificil să se organizeze în realizarea activităților de muncă atunci când lucrează de acasă. Deoarece există multe „tentații” care să distragă oamenii de la sarcinile ce trebuie completate, este important ca fiecare persoană să creeze un mediu productiv, eficient și relaxant deopotrivă pentru lucratul din propria locuință, anunță Mediafax.

Descoperă care sunt cele 5 greșeli pe care trebuie să le eviți dacă lucrezi de acasă, astfel încât să te bucuri întotdeauna de un maxim de energie și productivitate în timpul programului de la muncă și nu numai!

Nu separi munca de celelalte activități

Atunci când lucrezi de acasă este important să creezi un spațiu separat pentru activitățile jobului tău. De exemplu, într-o încăpere (living, bucătărie, dormitor sau chiar balcon închis) creează o delimitare între spațiul de lucru și restul locuinței.

Poți realiza acest lucru foarte ușor prin inserarea de elemente noi, obiecte sau piese de mobilier. De pildă alocă o măsuță specială doar pentru laptop, completează spațiul respectiv cu plante și decorațiuni, pune un covor, schimbă ușor design-ul colțișorului de muncă etc.

Nu stai într-o poziție confortabilă

Este foarte important să alegi un scaun potrivit pentru birou pentru lucratul de acasă, în caz contrar, dacă alegi să lucrezi de pe canapea, de pe un scaun clasic sau de pe alte obiecte ce creează prea mult sau prea puțin confort, atunci acest lucru poate duce la scăderea capacității de muncă, a energiei și implicit îți va fi mai greu să duci la bun sfârșit toate sarcinile ce-ți sunt alocate.

Nu respecți programul de muncă

Majoritatea persoanelor care lucrează de acasă au tendința de a sta peste program și de a lucra mai mult. Ține minte că indiferent de locul în care te afli ai nevoie de odihnă, repaus și masă. Nu trebuie să „sari” peste masa de prânz doar pentru a-ți termina activitățile de la job mai repede și, cu atât mai mult, este important să faci mișcare (plimbat prin casă, ieșit cu câinele, 10 genuflexiuni, abdomene sau alte exerciții sau chiar să pui o melodie favorită și să dansezi) la fiecare 50 de minute, deoarece atât corpul, dar și mintea, au nevoie de sport și activități fizice.

Nu ai o rutină

Deoarece nu mai pierzi timp pe drumul între casă și birou este mult mai ușor să ajungi la „locul de muncă” (în camera de lângă dormitor sau, adesea, chiar în aceeași încăpere), tinzi să nu ai grijă de programul tău din afara orelor de muncă. De exemplu, nu ai ore fixe de trezire și de somn, nu îți începi diminețile cu un mic dejun și cu câteva momente de relaxare, ci te trezești cu 5 minute înainte de începerea programului, răspunzi la e-mail-uri și telefoane după încheierea programului etc.

În acest chip, încearcă să creezi o rutină potrivită pentru nevoile, dorințele și programul pe care-l ai, în caz contrar vei simți un sentiment de oboseală chiar înainte de jumătatea zilei; lucru ce va duce la scăderea eficienței de muncă, dar și la lipsa de relaxare de după job.

Îi încurci pe ceilalți

În cazul în care ești singura persoană care locuiește în apartament, atunci poți să te consideri un om fericit, însă în cazul în care mai există și altcineva în casă: familia, prieteni, colegi de facultate sau de muncă, chiriași etc, atunci este important să îi respecți și să te adaptezi la noua conduită. De exemplu, încearcă să iei în calcul orele de liniște în cazul în care jobul tău necesită un anumit volum sonor de muncă, nu neglija sarcinile casnice, înțelege nevoile celuilalt etc.

Telemunca are numeroase avantaje și dezavantaje, însă este important să ai întotdeauna încredere în aptitudinile tale, să creezi un mediu potrivit pentru a eficientiza munca și să o separi pe aceasta de activitățile casnice de zi cu zi. Ține cont de informațiile oferite și evită greșelile comune în lucratul de-acasă!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.