Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Telenovela renumărării voturilor continuă: Ping-pong între BEC şi BEM cu solicitările partidelor

AEP
alegeri locale 2020

După ce Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti (BEM) a hotărât vineri să-şi decline competenţa către Biroul Electoral Central (BEC) în soluţionarea solicitărilor de renumărare a voturilor la Sectorul 1 şi Sectorul 5, BEC retrimite cererea către BEM, cu indicaţia de competentă soluţionare în acord cu recomandările anterioare.

Iniţial, Biroul Electoral al Sectorului 5 decisese renumărarea voturilor în câteva secţii de votare, potrivit anunţului candidatului PNL şi USR-PLUS la Primăria Sectorului 5, Cristian Băcanu. De asemenea, PSD depusese o solicitare de renumărare a voturilor la Sectorul 1. Social-democraţii au avut şi o cerere de anulare a alegerilor în Sectorul 1. BEC a respins joi solicitarea PSD de a fi anulate alegerile din Sectorul 1.

Preşedintele BEM a solicitat joi o dezlegare de la BEC după ce "o majoritate conjucturală" din BES5 a aprobat renumărarea voturilor în sector, deşi legea nu prevede această posibilitate decât în anumite condiţii, care nu erau îndeplinite. BEC a răspuns printr-o interpretare care ducea la blocarea renumărării, însă decizia aparţinea tot BEM, astfel că în şedinţa de vineri a BEM s-a lăsat cu scandal. Preşedintele BEM i-a ameninţat pe reprezentanţii partidelor că ar putea răspunde penal dacă votează altfel decât a recomandat BEC, iar până la urmă solicitarea de renumărare a fost declinată din nou la BEC.

Biroul Electoral Central a decis clasarea de către preşedintele BEC, la propunerea şefului departamentului legislativ al AEP, a cererilor de "renumărare". Decizia definitivă privind contestaţia deciziei Biroului Electoral al Sectorului 5  aparţine BEM, astfel că telenovela continuă la Municipiu. Teoretic, ar fi o formalitate ca BEM să anuleze renumărarea de la Sectorul 5, însă decizia trebuie să fie luată de majoritatea deţinută de reprezentanţii partidelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.