Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teleorman: 20 de localităţi afectate de inundaţii. ISU anunţă că apele sunt în retragere

Inundatie resita

La nivelul judeţului Teleorman apele sunt în retragere, mai sunt afectate de inundaţii 20 de localităţi, iar restricţiile de circulaţie pe DJ 503 au fost ridicate, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), remis, joi, AGERPRES.

''La nivelul judeţului au mai rămas afectate de inundaţii 20 de localităţi (Drăgăneşti-Vlaşca, Tătărăştii de Jos, Tătărăştii de Sus, Bogdana, Botoroaga, Măgura, Gălăteni, Călineşti, Dracea, Ţigăneşti, Ciolăneşti, Dideşti, Orbeasca, Necşeşti, Trivalea - Moşteni, Beuca, Frumoasa şi Dracsenei), situaţia generală prezentându-se astfel: 1 locuinţă cu infiltraţii, 100 anexe gospodăreşti, 219 curţi, 45 beciuri, 16 spaţii comerciale, 2 baze sportive/teren sport/stadion, 35 podeţe, 6 poduri, 1.111 ha teren arabil şi 922 ha pasuni/fâneţe şi 572 fântâni'', precizează ISU Teleorman.

În document se arată că, urmare a raportărilor primite din teren de la membrii Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi a verificărilor desfăşurate de către autorităţile judeţene, situaţia cu efectele inundaţiilor era în scădere la nivelul întregului judeţ, în sensul că a mai rămas o singură locuinţă cu infiltraţii, în localitatea Trivalea Moşteni.

''În localitatea Drăgăneşti Vlaşca apa s-a retras de pe carosabil, circulându-se normal atât pe DJ 503, cât şi pe E 70. În acea zonă mai sunt afectate 21 de anexe gospodăreşti, 16 spaţii comerciale, 1 bază sportivă - Şcoala Gimnazială Drăgăneşti Vlaşca, 1 podeţ, 20 fântâni, 13 ha teren arabil, 0,3 km străzi. 10 pompieri militari şi 15 membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Drăgăneşti Vlaşca sunt pregătiţi să intervină pentru evacuarea apei din curţile şi gospodăriile afectate atunci când situaţia va permite ca acest lucru să se realizeze în mod eficient'', informează ISU Teleorman.

Autorităţile anunţă că vor monitoriza în continuare situaţia din judeţ.

În prezent, pompierii intervin în comuna Ţigăneşti pentru evacuarea apei din canalul colector, ce ameninţă inundarea gospodăriilor. De asemenea, se acţionează în comuna Dracea, pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate din localitate.

Având în vedere faptul că în localităţile afectate sunt mai multe fântâni inundate, cetăţenii sunt sfătuiţi să nu consume apă din acestea, existând pericol de îmbolnăvire. În cazul în care au probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu apă potabilă, alimente, medicamente sau alte materiale de strictă necesitate, sunt rugaţi să apeleze la sprijinul autorităţilor locale.

''În această perioadă, în zonele predispuse inundaţiei îi sfătuim pe cetăţeni să respecte recomandările autorităţilor locale şi centrale şi să se informeze periodic asupra evoluţiei situaţiei hidrologice'', mai precizează reprezentanţii ISU Teleorman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.