Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

#Teleormanleaks - CTP: 'Nu pot afirma că valiza asta va exploda sub fotoliul lui Dragnea'

ctp

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a avut o reacție originală după ce Rise Project a intrat în posesia unor documente pe care DNA nu le-a găsit la perchezițiile de la Tel Drum, precizând totuși că nu poate afirma că valiza va exploda sub fotoliul lui Dragnea.

Digi24:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat la Digi24 că Rise Project ar trebui să predea documentele procurorilor DNA care anchetează dosarul Tel Drum şi abia apoi se va vedea dacă acele acte pot fi folosite ca probe sau nu.
În opinia jurnalistului, din ceea ce au prezentat până acum cei de la Rise Project nu rezultă că ar fi probe care să fie folosite în dosar sau care să ducă la întărirea acestuia.
„Am văzut ce ni s-a dat. Din câte aud, văd, e vorba de o compoziție foarte interesantă a acestei valize, se găsesc facturi, hard disk-uri, chitanțe și fotografii din Brazilia, prietenești, nostalgice. E ciudată această alăturare în valiză.
E bine că avem atâtea opinii, dar nu a fost cerută părerea unui expert, savantul Hurduc, ministrul PSD al Cercetării. O să vorbesc în numele dânsului, dânsul are o teorie că omul nu se trage din maimuță, oamenii vin din viitor printr-o lume paralelă. Dragnea îl apreciază deosebit pe acest savant.
Ce s-a întâmplat - această valiza, aidoma vaselor din cultură Cucuteni, potrivit teoriei lui Hurduc, nu aveau cum să fie înainte cu 5000 de ani i. H., ci au fost aduse din viitor. Așa s-a întâmplat și cu valiza, ea vine din viitor prin lumea paralelă.
În viitor se va întâmpla că Dragnea și șefi din Tel Drum vor ajunge la pușcărie. Acolo, serile în penitenciare sunt lungi, și, în afară boccelei pe care și-o ia fiecare la pușcărie, au făcut o valiză colectivă cu amintiri din vremurile de aur, la care să se uite cu toţii. Unul dintre ei, Liviu Dragnea, a ciordit valiza și a încercat să evadeze în timp și prin lumea paralelă a savatului Hurduc a ajuns în zilele noastre. Pe drum s-a împiedicat de o gâlmă spaţio-temporală şi a scăpat valiza şi a aterizat în zona rurală Teleorman. Dragnea a aterizat în fruntea PSD.
Din teoria pe care ar susţine-o savantul Hurduc, rezultă nu doar originea valizei, ci și explicația nervozității lui Dragnea. Ăsta nu e Liviu Dragnea, ci Liviu Dragnea din viitor care știe ce s-a întâmplat cu el.
Deocamdată cred că Rise Project ar trebui să predea tot ce are organelor în drept, DNA, care are un dosar deschis. Pot păstra copiile, dar orginalele trebuie să ajungă la anchetatori. Abia apoi vom vedea dacă aceste documente au vreo valoare sau nu.
Din ce am văzut, nu văd nimic din care să rezulte o întărire a dosarului respectiv, nişte probe care să poată fi folosite în dosar". (Mai multe detalii AICI)

Ziarul Financiar:

Nu-mi amintesc ca vreo bancă, ca vreun bancher să fi avut o intervenţie publică în care să critice decizia BNR sau să ridice anumite semne de întrebare.
Off-the-record, bancherii însă sunt furioşi, nervoşi, nemulţumiţi şi intrigaţi de decizia BNR.
Cum vrea BNR să crească sistemul bancar dacă vine cu aceste limitări acum şi tocmai în domeniul unde se înregistrează cel mai redus grad de neperformanţă – creditele imobiliare pentru persoanele fizice?
La creditele pentru consum aş mai fi înţeles, dar nu la creditele imobiliare, comentează un bancher.
Conform ultimului Raport de stabilitate financiară publicat în iunie 2018, BNR scrie că rata de neperformanţă pentru creditele imobiliare acordate persoanelor fizice a scăzut în martie 2018 la 3,2%, faţă de 4,7% în martie 2017.
La creditele pentru consum, nivelul de neperformanţă era de 8,8% în martie 2018 faţă de 10,4% în martie 2017.
Este adevărat că la nivelul corporate, companiile din construcţii şi imobiliare au cel mai mare risc de credit. Rata creditelor neperformante a fost de 16,3% în T1 2018, de la 28% în T1 2017. Probabilitatea de nerambursare s-a diminuat la 4% faţă de 5%, menţionează BNR.
Gradul de acoperire cu garanţii a împrumuturilor imobiliare era de 80%, în creştere de la 78%.
Spre deosebire de perioada de boom 2005-2008, în acest moment, marea majoritate a creditelor imobiliare acordate persoanelor fizice sunt în lei, ceea ce face ca riscul să fie mai redus.
Jumătate din creditele imobiliare sunt credite prima casă, care au în spate garanţia statului.
Sistemul bancar românesc se află pe ultimele locuri în Europa ca raport între active bancare şi PIB, sub 50%.
Prin această limitare a gradului de îndatorare pe persoanele fizice, BNR chiar limitează orice creştere a intermedierii financiare, spune bancherul. (Mai multe detalii AICI)

Adevărul:

Poate începe Trump un adevărat tsunami la nivel planetar. Absolut posibil, din moment ce se constată că este în moarte clinică sistemul asigurărilor şi reasigurărilor globale de securitate ce trebuia să fie garantat de Organizaţia Naţiunilor Unite.
La modul serios, nimeni nu mai are vreo speranţă că în acest cadru s-ar putea găsi sau s-ar putea impune soluţii  pentru rezolvarea unor situaţii cu înalt potenţial conflictual implicând prezenţa sau interesele ţărilor cu statut de membru permanent în Consiliul de Securitate. Mai mult chiar, nimeni nu pare să mai ia în serios tratate negociate şi parafate de majoritatea covârşitoare a Statelor Membre ale ONU. Un eemplu este ce se întâmplă acum cu cel puţin două documente programatice ce ar fi putut influenţa soarta lumii: Tratatul privind interzicerea armelor nucleare sau Pactul asupra migraţiei. Şi de ce n-ar fi aşa dacă superputerile ştiu că nu sunt (sau nu mai sunt) în niciun fel obligate să respecte regulile. Uite, spre exemplu Rezoluţia supusă votului pe 1 noiembrie din Adunarea Generală a ONU prin care, cu o largă majoritate (189 de voturi pentru, două împotrivă - SUA şi Israel - şi nici o abţinere) prin care se cerea ca SUA să ridice embargoul economic, comercial şi financiar împotriva Cubei. Absolut degeaba deoarece americanii nu vor nici să audă de aşa ceva. Punct.
Ridicolul tragic al situaţiei este dat că problema a fost dezbătută timp de două zile în condiţiile în care se ştia foarte bine care va fi rezultatul din moment ce, din 1992 încoace, o asemenea Rezoluţie este pusă anual pe agenda Adunării Generale a ONU. Şi, de fiecare dată, tot nu se întămplă nimic. Singurul rezultat tangibil în sensul că posibil de realizat este decizia de a repune subiectul pe agenda de anul viitor. În consecinţă, fiind atât de limpede că sistemul global nu mai funcţionează la acest nive, Donald Trump a declanşat acum împtriva Iranului întreg complexul sancţiunilor globale, cel mai dure impuse vreodată în istorie de SUA, în scopul „de a priva regimul (iranian n.n.) de veniturile pe care le foloseşte pentru a răspândi moartea şi distrugerea în întreaga lume“ , după cum se exprima Mike Pompeo, şeful diplomaţiei americane. Sancţiunile respective vor deveni efective de luni dimineaţă şi vizează sectoarele energiei, finanţelor, construcţiilor navale şi transportul maritim. (Mai multe detalii AICI)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.