Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Televiziunea chineză taie imaginile fără măști de la Cupa Mondială

aljazeera.com
public cupa mondiala

China taie imaginile de prim-plan ale fanilor fără măști de la Cupa Mondială din Qatar, după ce primele relatări au stârnit furie în țară, unde au izbucnit proteste de stradă din cauza restricțiilor dure impuse de Covid-19, anunță AFP.

China este ultima mare economie care mai încearcă încă să stopeze răspândirea Covid-19 pe plan intern prin închideri bruște, carantine de lungă durată și campanii de testare în masă.

În timpul unei transmisiuni în direct a meciului de duminică din grupă dintre Japonia și Costa Rica, televiziunea de stat CCTV Sports a înlocuit prim-planurile unor fani fără mască fluturând steaguri cu imagini ale jucătorilor, oficialilor sau ale stadionului de fotbal, a observat AFP.

CCTV Sports a arătat imagini îndepărtate ale mulțimii, în care era dificil de distins fețele individuale, și mai puține imagini ale mulțimii în comparație cu transmisia în direct a aceluiași meci pe platformele online, inclusiv Douyin - versiunea chineză a TikTok.

Zeci de milioane de oameni din marile orașe, inclusiv Beijing, Guangzhou și Chongqing, se aflau sub o formă de izolare începând de duminică - un contrast cu mulțimile gălăgioase de la Cupa Mondială care au înfuriat mulți utilizatori chinezi de rețele sociale.

O scrisoare deschisă care punea sub semnul întrebării politicile Covid-19 ale țării și întreba dacă China se află "pe aceeași planetă" cu Qatar s-a răspândit marți pe populara aplicație de mesagerie WeChat, înainte ca cenzorii să o elimine de pe platformă.

Sute de persoane au ieșit duminică pe străzile din Beijing și Shanghai pentru a protesta împotriva politicii chineze de zero Covid, într-o rară manifestare de furie publică împotriva statului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.