Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Televiziunea publică rusă a difuzat videoclipuri cu doi americani daţi dispăruţi în Ucraina

televiziune

Un post de televiziune public rus a difuzat vineri pe reţelele de socializare videoclipuri cu doi americani plecaţi să lupte ca voluntari alături de forţele ucrainene şi daţi dispăruţi de mai multe zile, scrie AFP, potrivit news.ro.

Preşedintele american Joe Biden a declarat vineri presei că nu ştia unde se află cei doi bărbaţi - doi foşti militari americani despre care rudele nu aveau veşti de săptămâna trecută - adăugând: "Americani nu ar trebui să meargă în Ucraina".

Departamentul de Stat al SUA a raportat, de asemenea, informaţii despre dispariţia „în ultimele săptămâni” a unui al treilea cetăţean american.

Vineri seară, jurnalistul rus Roman Kosarev - care lucrează cu postul de televiziune public RT - a publicat pe Telegram un videoclip cu Drueke care vorbea în faţa camerei.

"Mamă, vreau să-ţi spun că sunt în viaţă şi sper să mă întorc acasă pe cât de repede pot", a spus Alexander Drueke, aşezat la birou.

"Iubeşte-l pe Diesel pentur mine, te iubesc", a adăugat el, făcând cu ochiul. Potrivit mass-media americane, Diesel este numele câinelui său.

Postul Telegram oficial al RT a difuzat şi un videoclip cu Huynh, în care explică faptul că a fost implicat, ca şi Alexander Drueke, "într-o luptă cu trupele ruse" în apropiere de Harkiv (estul Ucrainei).

"Forţele ruse au preluat poziţiile noastre. Am fost obligaţi să ne retragem", adaugă Andy Huynh. După ce s-au ascuns mai multe ore, cei doi bărbaţi s-au predat forţelor ruse, afirmă el.

Ambii au fost filmaţi în alte videoclipuri difuzate de RT în care spun că sunt "împotriva războiului" în rusă.

Circumstanţele în care au vorbit cei doi foşti militari, şi cine îi deţine, nu sunt clare în acest stadiu.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a confirmat sâmbătă că a văzut fotografiile şi videoclipurile a doi cetăţeni americani "care au fost capturaţi de forţele militare ruse în Ucraina". "Urmărim de aproape situaţia", a declarat el pentru AFP.

Doi britanici şi un marocan prizonieri în Ucraina, unde luptau pentru Kiev, au fost condamnaţi la moarte joi fiind acuzaţi că sunt mercenari de către justiţia autorităţilor separatiste din Doneţk, au anunţat agenţiile de presă ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.