Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Televiziunea rusă RT, din Marea Britanie ar putea rămâne fără licență: Postul TV este acuzat de 'distribuirea de informaţii false dăunătoare'

Ofcom, autoritatea de reglementare a audiovizualului din Marea Britanie, a decis că televiziunea rusă de stat RT a încălcat regulile de imparţialitate după otrăvirea fostului spion Sergei Skripal, în Salisbury, în luna martie, scrie news.ro.

citește și: Kelemen Hunor, atac dur la adresa premierului:’Aţi creat un şoc, un haos uriaş cu riscuri imense’

După ce Serghei Skripal şi fiica lui, Yulia, au fost otrăviţi cu o neurotoxină în oraşul englez, Marea Britanie a acuzat Rusia de amestec în acest caz, iar Kremlinul a negat orice implicare.

RT, cunoscută ca Russia Today, a încălcat regulile de imparţialitate într-o perioadă de 6 săptămâni, între 17 martie şi 26 aprilie, în 7 emisiuni în care s-a discutat în principal despre Skripal. Ofcom a considerat că RT a eşuat în a fi conformă cu standardele britanice de transmisie.

În plus, autoritatea a spus că are în vedere aplicarea unei sancţiuni prevăzute de lege - amendă ori suspendarea licenţei - şi că a adus la cunoştinţa conducerii RT acest lucru.

„Masca de furnizor imparţial de ştiri a Russia Today alunecă. Ştim că unele regimuri străine ar folosi orice mijloace care le sunt la îndemână pentru a semăna discordie în Vest. Este vital, ca societate, să rămânem vigilenţi la distribuirea de informaţii false dăunătoare, iar Ofcom are puterea de a le bloca atunci când apar în ştirile televizate”, a spus Jeremy Wright, secretar de stat.

Televiziunea susţinută de Kremlin este disponibilă în 100 de ţări. A început să emită internaţional în 2005, în engleză, arabă şi spaniolă, ca subsidiară a RIA Novosti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.