Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Telosa City, viziunea unei metropole SF, gata să prindă viață în 2030

themindcircle.com

Telosa City, viziunea unui miliardar din domeniul tehnologiei pentru un viitor mai durabil și mai echitabil, este o metropolă utopică propusă în deșertul american. Primul anunț pentru metropola a venit în 2021. Cu toate acestea, nu există o locație sigură pentru aceasta, în afară de faptul că va fi situată într-un deșert, informează themindcircle.com.

Proprietarul, Marc Lore, dorește ca Telosa City să fie operațional în 2030, cu o populație țintă de 50.000 de persoane în prima fază. Deși, viziunea finală a lui Lore este de a construi un loc care va găzdui până la 5 milioane de oameni. În plus, orașul propus va avea o suprafață de 150.000 de hectare de teren, aproximativ cât Chicago.

content-image

Orașul Telosa

Numele Telosa City provine din greaca veche, care se traduce aproximativ prin "scop". În mod similar, scopul metropolei deșertice este acela de a oferi oamenilor un nou model de societate. O societate a energiei curate, a practicilor conștiente și a oportunităților egale; o societate a viitorului.

content-image

Imaginea orașului Telosa

În primul rând, arhitectul principal al proiectului descrie Telosa ca fiind un oraș de 15 minute. Acest termen se referă la configurația orașului, care va fi format din 36 de districte diferite. Toate aceste cartiere, precum și necesitățile vieții urbane, se vor afla la o distanță de 15 minute de mers pe jos unul de celălalt. În timp ce acest lucru va facilita accesul la serviciile sociale, va elimina, de asemenea, nevoia de mașini și de combustibil. Prin urmare, Telosa City va avea un aer mai curat și mai proaspăt decât aproape toate metropolele din lume.

content-image

Deșertul orașului Telosa

În ciuda faptului că se află într-un deșert, metropola deșertică va avea terenuri verzi care se vor întinde de-a lungul întregului oraș. În schimb, acest lucru va terraforma literalmente deșertul, făcându-l un habitat frumos.

Telosa City, terraformând deșertul

Deși există multe dezavantaje ale climatului deșertic, cel mai mare avantaj este sursa continuă de lumină solară. Orașul se va folosi de această lumină solară prin instalarea de panouri solare pe fiecare casă și pe fiecare clădire și transformarea acesteia în energie curată. Atâta timp cât soarele strălucește, Telosa City va avea energie electrică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.