Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Temperatura în nord-estul platoului Tibet a crescut cu 0.43 grade în fiecare deceniu, începând cu 1961

incalzirea globala

Regiunea Qinghai, situată în partea de nord-est a platoului Qinghai-Tibet, a trecut printr-un proces semnificativ de încălzire începând cu anul 1961, potrivit celor mai recente statistici realizate de centrul pentru climă din provincia Qinghai (nord-vestul Chinei), relatează sâmbătă Xinhua preluată de Agerpres.

Temperatura medie de pe platou a crescut cu 0,43 grade Celsius în fiecare deceniu, mai rapid decât ritmul mediu al încălzirii globale care este de 0,12 grade Celsius într-un deceniu, potrivit climatologilor.

Statisticile arată că temperaturile pe platoul Qinghai au crescut în mod semnificativ, în special din 1987. Regiunea a devenit, de asemenea, mai umedă în intervalul 1961-2017, rata anuală de precipitaţii crescând cu 8 mm în fiecare deceniu.

Întreaga regiune a platoului Qinghai-Tibet, supranumit ''acoperişul lumii'', a devenit mai caldă şi mai umedă din cauza schimbărilor climatice, a precizat centrul. Sub efectele acestei tendinţe, mediul ecologic al platoului Qinghai se îmbunătăţeşte, în ciuda micşorării gheţarilor şi a stratului de sol îngheţat, susţin meteorologii locali.

Platoul Qinghai este locul de unde izvorăşte fluviul Yangtze, Fluviul Galben şi râul Lancang şi este considerat principala zonă de conservare şi de protecţie ecologică din China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.