Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Temutele arme de croazieră hipersonice rusești din noua generație ies pe teren: anunț în premieră făcut de armata rusă

mediafax
rachete zircon

O navă de război rusă înarmată cu arme de croazieră hipersonice de nouă generație va participa în februarie la exerciții comune marine alături de forțe marine din China și Africa de Sud, a anunțat luni agenția de stat rusă TASS.

Aceasta este prima mențiune oficială a participării fregatei „amiral al flotei Uniunii Sovietice Gorshkov”, care este înarmată cu temutele rachete Zircon.

Nava Gorshkov a desfășurat exerciții în Marea Norvegiei luna aceasta, după ce președintele Vladimir Putin a trimis-o în Oceanul Atlantic, într-un semnal adresat Occidentului că Rusia nu va da înapoi în legătură cu războiul din Ucraina. Anunțul armatei rusești vine în contextul în care ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a sosit duminică într-o vizită în Africa de Sud.

Caracteristici

Aceste rachete zboară cu o viteză de nouă ori mai mare decât viteza sunetului, având o rază de acțiune de peste 1.000 km, precizează Rusia. Ele formează piesa centrală a arsenalului său hipersonic, împreună cu vehiculul de planare Avangard, care a intrat în serviciul de luptă în 2019.

Exerciu militar comun între Rusia, China și Africa de Sud

Joi, Forța Națională de Apărare a Africii de Sud a declarat că exercițiile, care se vor desfășura între 17 și 27 februarie în apropierea orașului portuar Durban și Richards Bay, au ca scop "consolidarea relațiilor deja înfloritoare dintre Africa de Sud, Rusia și China". Exercițiul va fi al doilea care implică cele trei țări în Africa de Sud, după un exercițiu în 2019, a adăugat forța de apărare în declarația sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.