Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tender pe cale să scape de dosarul RAFO-Carom. Rețeta minune suspectă

tender adevarul

Doi magistrați de la Curtea de Apel București au admis schimbarea completului de judecată în cazul Rafo - Carom. Dosarul are șanse mari să se prescrie în două săptămâni, relatează evz.ro

Acuzațiile față de Ovidiu Tender în cazul Rafo - Carom sunt pe cale să se stingă. Astfel, afaceristul a câștigat timp deoarece judecata se ia de la capăt.

În urma acestei decizii au fost anulate toate măsurile hotărâte de judecătorii Camelia Bogdan și Daniel Donțete, inclusiv sechestru pe bunurile și afacerile lui Tender și ale familiei acestuia. Următorul termen de judecată a fost stabilit, aleatoriu, de sistemul informatic, pentru data de 17 iunie. Astfel, apare o problemă deoarece, potrivit calculelor făcute de un judecător de la Tribunalul București, acuzațiile de înșelăciune față de afacerist și de ceilalți inculpați din dosar se prescriu pe 9 iunie 2015.

Dacă lucrurile rămân așa, noii judecători vor constata că procesul s-a prelungit peste termenul legal și vor decide închiderea cazului. În același timp, noii magistrați pot devansa termenul de judecată din iunie, dacă doresc acest lucru și consideră necesar.

Goana după noi amânări a apărut în urmă cu o săptămână, când aproape toți cei 13 avocați angajați de Tender au cerut recuzarea judecătorilor Camelia Bogdan și Daniel Donțete. Despre Camelia Bogdan au susținut că este incompatibilă deoarece a judecat „un dosar oarecum asemănător”, făcând referire la pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare decisă în cazul lui Marian Iancu (prieten cu Ovidiu Tender). În cazul lui Donțete, avocații au susținut că s-a antepronunțat când a susținut că va încerca să judece procesul înainte de prescrierea cazului. Tender nu a venit la proces. Apărătorii săi au susținut că s-a internat în Franța pentru o operație pe cord.

Un caz ciudat

Dosarul Rafo - Carom s-a „judecat” la Tribunalul București vreme de șapte ani, după ce a fost trimis înapoi la DIICOT și la Curtea Constituțională. Prejudiciul în acest caz este de 43 de milioane de euro la nivelul anului 2006. După ce s-a plimbat pe la mai mulți judecători, în decembrie anul trecut au venit și condamnările. Tender a susținut că amânările în acest caz l-au costat o fabrică din Făgăraș care a ajuns în posesia fostei șefe a DIICOT, Alina Bica. La rândul ei, Bica a declarat că i s-a cerut să amâne la nesfârșit acest caz de către personaje influente din SRI, care aveau interes ca Tender să devină investitor strategic în Africa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.