Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tendințe de cumpărare - Românii interesaţi de vehicule second-hand vor ca numărul de kilometri parcurşi să nu depăşească 37.000 de km

APIA
masini

Românii interesaţi de vehicule second-hand vor ca numărul de kilometri parcurşi să nu depăşească 37.000, în timp ce, la nivel internaţional, clienţii achiziţionează vehicule cu un număr mediu de 40.000 de kilometri parcurşi, arată o analiză de specialitate realizată de reprezentanţii unei platforme globale online, notează news.ro

Conform datelor centralizate de Tradus.com, în medie, în România, există o preferinţă pentru vehicule comerciale rulate fabricate în anul 2008, iar la nivel global utilizatorii se orientează către utilaje fabricate începând cu 2007.

"Utilizatorii din România preferă în principal vehiculele comerciale uşoare, adică cele sub 3 tone, cum sunt dubiţele, spre deosebire de preferinţa generală pe plan global pentru camioane. Totuşi, în căutările de pe platformă, se poate observa o similaritate în preferinţele globale şi cele ale românilor: o cerere în creştere pentru unităţi agricole", notează realizatorii analizei.

Anul trecut, platforma Tradus a fost vizitată de trei milioane de utilizatori din cele 45 de ţări în care este prezentă, iar 17% din totalul accesărilor au provenit din România.

În primele primele 5 luni din 2020, s-au înregistrat, deja, 2,9 milioane de vizite, 14% din acestea fiind realizate de utilizatorii din ţara noastră.

"Tendinţa pentru toate sectoarele de activitate este de digitalizare şi îmbunătăţire a procesului de relaţionare cu clienţii, accelerată şi de contextul medico-sanitar actual. În 2019, lucrurile au evoluat pozitiv pentru platforma Tradus, însă de la începutul anului am văzut cu adevărat cât de important este mediul online pentru toate tipurile de tranzacţii. În 2020 am observat că numărul de vizite de pe platformă a atins aproape nivelul înregistrat într-un an întreg, iar cererea pentru vehicule comerciale rulate este şi ea în creştere. Obiectivul nostru este să identificăm şi să dezvoltăm soluţii pentru a simplifica, cu ajutorul tehnologiei, achiziţia vehiculelor comerciale la nivel internaţional. În ultimele luni am văzut cum un serviciu digital precum Tradus a fost util pentru continuarea activităţii în aceste industrii cheie: agricultură, transport şi construcţii", susţine Nadja Sorgel, general manager Tradus

Potrivit sursei citate, decizia de cumpărare a românilor este influenţată de ţara de provenienţă a vehiculelor. Astfel, aceştia se orientează în special după vehicule din Germania, Italia şi Belgia.

Per ansamblu, informaţiile înregistrate în platformă evidenţiază faptul că românii au preferat Mercedes-Benz, Volkswagen şi Nissan ca branduri pentru vehicule comerciale uşoare, tendinţele fiind aproape aceleaşi ca pe plan internaţional, cu o singură diferenţă şi anume o mai mare încredere în Iveco decât în Nissan pentru achiziţia de dubiţe.

Pentru achiziţia de camioane, atât în România, cât şi pe plan global, marca Mercedes-Benz este favorită. Totuşi, românii preferă şi camioane produse de DAF şi Volvo, în timp ce pe plan global utilizatorii aleg Iveco sau MAN ca mărci de încredere.

În ceea ce priveşte tractoarele, căutările de pe platforma online arată diferenţa de gusturi la nivel local şi global: local, se caută în primul rând tractoare New Holland şi Renault, iar abia apoi John Deere, însă la nivel internaţional această marcă din urmă conduce topul, urmată de Fendt şi New Holland.

Numărul mediu de kilometri parcurşi de vehiculul comercial rulat este deosebit de important în decizia de achiziţie, iar românii interesaţi de vehicule second hand vor ca numărul de kilometri parcurşi să nu depăşească 37.000, faţă de preferinţele la nivel internaţional, unde clienţii sunt mai flexibili şi achiziţionează vehicule cu un număr mediu de 40.000 de kilometri parcurşi.

Analiza celor de la Tradus.com a avut la bază date de pe platformă din perioada ianuarie - decembrie 2019 şi a vizat numărul total de vizitatori de pe platformă, ponderea vizitatorilor români, preferinţa pentru categoriile de vehicule comerciale, brandurile prezente pe platformă, ţările preferate de cumpărători şi datele caracteristice care îi interesează în procesul de achiziţie. În acelaşi timp, au fost folosite date din perioada ianuarie - mai 2020 pentru a identifica numărul de vizitatori pe plan global şi ponderea vizitatorilor români.

Tradus.com este o platformă globală online dedicată autovehiculelor comerciale şi echipamentelor rulate, lansată în anul 2017. Platforma face parte din portofoliul companiei Olx Group.

Platforma aduce împreună cumpărători şi vânzători din peste 40 de ţări. În acest context, vânzătorii ajung la o bază de cumpărători validată în toată Europa şi nu numai, iar cumpărătorii pot accesa un portofoliu larg şi cuprinzător de oferte internaţionale, beneficiind de evaluări de preţuri bazate pe date.

Tradus face parte din portofoliul companiei Olx Group. Grupul Olx este cea mai importantă platformă online pe pieţele emergente, cu 19 pieţe şi peste 350 de milioane de cumpărători din 40 de pieţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.