Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tenis: Francezul Alexis Musialek, suspendat pe viaţă de ITIA

Guliver/GettyImages
tenis

Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a anunţat, joi, că jucătorul francez Alexis Musialek a fost suspendat pe viaţă din tenis după 39 de încălcări ale Programului anticorupţie în tenis (TACP), potrivit Agerpres.

Musialek, care a reuşit cea mai bună clasare în ierarhia ATP la simplu în 2015 (locul 255), a negat toate acuzaţiile aduse împotriva sa, dar un judecător anticorupţie l-a găsit vinovat de implicarea în trucarea a nouă meciuri între 2016 şi 2018, în plus jucătorul refuzând să coopereze cu ancheta ITIA prin ascunderea de probe.

Jucătorul de 35 de ani a fost găsit vinovat, printre altele, de a fi manipulat rezultatele mai multor meciuri, pentru care a primit bani sau alte beneficii, dar a mijlocit şi posibilitatea ca alţi jucători să nu evolueze la cel mai bun nivel al lor.

Acesta caz este ultimul dintr-o serie de anchete demarate de ITIA împreună cu autorităţile belgiene împotriva mai multor jucători de tenis implicaţi în trucarea de meciuri, liderul acestei reţele fiind condamnat la cinci ani de închisoare, precizează agenţia.

Musialek nu va mai putea să joace tenis, să antreneze sau să asiste la orice eveniment de tenis autorizat sau organizat de asociaţiile acestui sport. De asemenea, a fost amendat cu 50.000 de dolari, pedeapsa fiind efectivă din data de 5 august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.