Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tenis - La JO de la Tokyo România ar putea avea patru fete și o echpă de dublu

stireazilei.ro
George Cosac FRT

Vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că speră ca România să fie reprezentată la Jocurile Olimpice de la Tokyo de patru jucătoare în turneul de simplu, în opinia sa 80 fiind ultima poziţie din clasamentul WTA care ar putea permite participarea.

"Din punctul meu de vedere, federaţia internaţională a anunţat că primele 56 vor fi pe tablou, dar eu cred că ultima sportivă va fi în jurul locului 75-80. Cred că la fete vom merge cu patru sportive pentru proba de simplu şi o echipă de dublu, dar linia se va trage după Roland Garros. Mai sunt trei luni bune, trei luni de competiţii importante, timp suficient ca fetele noastre să facă punctele necesare", a afirmat Cosac.

Oficialul FRT a explicat motivul pentru care consideră că ultima sportivă acceptată pe tabloul de la Tokyo va fi pe o poziţie mai jos decât a anunţat federaţia internaţională.

"Ieri m-am uitat pe clasamente şi Statele Unite au 11 jucătoare în primele 56, aşa cum anunţase federaţia internaţională, dar fiecare naţiune are dreptul doar la patru sportive, deci iată că din start şapte poziţii ne ducem mai în spate. Cehii, de asemenea, au şapte-opt, ruşii au şapte-opt, deci, după calculul meu cred că vom ajunge undeva la locul 75-80 ultima jucătoare prezentă pe tabloul de concurs la Jocurile Olimpice", a completat Cosac.

În ceea ce priveşte obiectivul federaţiei la Jocurile Olimpice, Cosac a spus că acesta constă în obţinerea unei medalii: "Ca obiectiv noi ne-am asumat o medalie, sperăm să o şi realizăm".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.