Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tenismanul Alexander Zverev va putea participa la Cupa Davis, după ce a suferit o operație la gleznă

si.com
Alexander Zverev

Tenismanul german Alexander Zverev (2 ATP), campion olimpic la Tokyo, spune că va participa cu echipa ţării sale la Cupa Davis, în oraşul său natal Hamburg, deşi a suferit o operaţie la gleznă după Roland Garros şi şi-a exprimat pesimismul cu privire la participarea la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, scrie DPA.

"Am început deja să mă antrenez din greu pentru Cupa Davis. Nu există nicio îndoială pentru mine, voi fi la Cupa Davis", a declarat acesta într-o conferinţă de presă.

Faza grupelor în Cupa Davis va avea loc în perioada 13 - 18 septembrie, în patru oraşe, Bologna, Glasgow, Hamburg şi Valencia. Germania va avea ca adversare Franţa (14 septembrie), Belgia (16) şi Australia (18).

În schimb, aşa cum s-a anunţat, Zverev, care a reluat antrenamentele în urmă cu cinci zile după grava accidentare din semifinalele turneului de la Roland Garros, s-a arătat pesimist în privinţa unei eventuale participări la turneul de Mare Şlem de la New York, US Open, programat în perioada 29 august-11 septembrie, conform Agerpres.

"Evident, eu voi încerca să fiu prezent la US Open, chiar dacă va fi foarte din scurt", a explicat Zverev, joi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Hamburg.

În semifinalele de la Roland Garros, pe 3 iunie, jucătorul german de 25 de ani a fost constrâns la abandon înainte de jocul decisiv din setul doi contra lui Rafael Nadal, în timp ce cei doi jucau de peste trei ore.

La o întoarcere, glezna dreaptă a lui Zverev s-a răsucit complet, iar jucătorul a părăsit terenul de joc în scaun cu rotile, revenind câteva minute mai târziu în cârje pentru a-şi oficializa abandonul la scorul de 7-6 (10/8), 6-6 pentru spaniol.

Examenele medicale efectuate au descoperit o ruptură de trei ligamente externe la glezna dreaptă, o leziune care a necesitat o intervenţie chirurgicală şi o perioadă de recuperare.

La două luni de la operaţie, Zverev, campionul olimpic de la Tokyo de anul trecut, a putut juca tenis duminică, fără dureri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.