Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tenorul Roberto Alagna va fi Al Capone într-un musical dedicat anilor 1920

Pinterest
Al Capone

Tenorul franco-italian Roberto Alagna, 58 de ani, unul dintre starurile artei lirice, va fi celebrul gangster Al Capone, la Paris, din ianuarie 2023, într-un musical dedicat anilor 1920, în timpul prohibiţiei americane, potrivit AFP.

Este pentru prima dată când Roberto Alagna, care a cântat pe cele mai mari scene de operă şi în rolurile principale din repertorii, va participa la un musical, conform news.ro.

Pe scena Folies Bergère, el va împărţi afişul cu artistul Bruno Pelletier ("Notre-Dame-de-Paris") în rolul lui Eliot Ness, agentul Trezoreriei americane care în fruntea "Incoruptibililor" a purtat un război fără milă cu Al Capone. Cântăreaţa Anggun o va interpreta pe amanta gangsterului în această adaptare fictivă. Pe un libret şi muzica de Jean-Félix Lalanne, povestea va pune în scenă o idilă între Eliot Ness şi o soră a lui Al Capone.

Al Capone a fost unul dintre cei mai temuţi şefi ai mafiei în timpul erei prohibiţiei din anii 1920, când orice producţie sau vânzare de alcool a fost interzisă oficial în Statele Unite.

„Naşul” bandei Outfit Chicago, bărbatul poreclit „Scarface” („cel cu cicatrici”) a făcut să domnească teroarea prin reţeaua sa de criminali şi metodele sale foarte violente, precum „masacrul de la Sf. Valentin”, în timpul căruia a executat şapte membri ai unei bande rivale în 1929.

În ciuda tuturor poliţiştilor care l-au urmărit, gangsterul nu a fost niciodată condamnat penal pentru crimele sale violente, ci pentru evaziune fiscală, ceea ce i-a adus o pedeapsă de 11 ani de închisoare pe insula Alcatraz, în golful San Francisco. Eliberat pe cauţiune în 1939, Al Capone a murit în ianuarie 1947 de pneumonie.

Cu un buget de 5 milioane de euro, musicalul "Al Capone", este produs de Jean-Marc Dumontet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.