Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiune în coaliția condusă de Iran: Siria a cerut Hezbollah să nu atace Israelul de pe teritoriul său

blacknesc.ro
siria israel golan

Siria a cerut Iranului și Hezbollah să nu lanseze un atac împotriva Israelului de pe teritoriile sale, pentru a preveni posibilitatea unui război total și în Siria, în timp ce țara nu și-a revenit încă după un război civil care a avut loc pe teritoriul său, se arată într-un articol publicat de New York Times.

În urmă cu aproximativ un an, o coaliție condusă de Iran s-a reunit pentru a discuta despre cum să răspundă la atacurile atribuite Israelului în Siria împotriva unor ținte iraniene, la reuniune participând înalți oficiali militari din Siria, Irak, Yemen, organizația Hezbollah și Forța Quds a Corpului Gardienilor Revoluției Islamice.

În timpul discuției, s-a raportat că oficialii sirieni au cerut Iranului și reprezentanților săi să nu efectueze atacuri împotriva Israelului de pe teritoriul său - acest lucru a determinat axa condusă de Iran să răspundă la atacurile israeliene prin atacarea bazelor americane, în speranța că SUA vor face presiuni asupra Israelului pentru a înceta atacurile împotriva Siriei.

Oficiali americani de rang înalt au declarat pentru The New York Times că atacul cu dronă din 15 august asupra bazei siriene al-Tanf, unde sunt staționate forțe americane, a fost un atac neobișnuit față de cele precedente și este posibil să fi existat chiar o încercare iraniană de a răspunde la un atac atribuit Israelului cu câteva zile mai devreme.

Estimările israeliene indică faptul că Iranul ar putea să atragă Hezbollah și Israelul într-un război pentru a-și salva programul nuclear.

Iranul înțelege acum că opțiunea militară împotriva instalațiilor sale nucleare este pe masă, ceea ce l-a făcut să se adreseze liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, și să-i ceară să se pregătească pentru o confruntare cu Israelul pe tema delimitării frontierelor maritime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.